Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kocaeli'nin unutulan lezzetleri gün yüzüne çıkacak

Kocaeli'de unutulan yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen festivalde, 421 yarışmacı unutulan yöresel yemekleri ünlü şef ve gurmelerin beğenisine sunuyor Artun Ünsal, Yalçın Manav, Osman Uluışık ve Nevin Halıcı gibi Türkiye'nin ünlü gurme ve şeflerinden oluşan 50 kişilik jüri, 9 kategoride en yöresel tatları belirleyecek Değerlendirmelerin yarın akşama kadar devam edeceği festivalde en güzel hikayesi olan yemek de seçilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Osmanlı saray mutfağının kileri olarak adlandırılan Kocaeli'nin unutulan yöresel lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen Yöresel Yemek Festivali başladı.

İzmit'teki bir alışveriş merkezinde "Yemekte şehrin bilgeleri" sloganıyla düzenlenen festivalde, 421 yarışmacı tarifi unutulmuş yöreye özgü çorba, ana yemek, hamur işi, salata, tatlı, pilav ve konserve gibi lezzetleri jürinin beğenisine sunuyor.

Başkanlığını Türk Aşçı Milli Takım Direktörü Naif Bagi'nin yaptığı ve Artun Ünsal, Yalçın Manav, Osman Uluışık ve Nevin Halıcı gibi Türkiye'nin ünlü gurme ve şeflerinden oluşan 50 kişilik jüri, festival alanında pişirilen yöresel lezzetleri tadarak puan veriyor.

Değerlendirmelerin yarın akşama kadar devam edeceği festivalin sonunda 9 kategoride en güzel yöresel lezzetlerin yanı sıra en güzel hikayesi olan yemek de seçilecek.

- "Ortaya çıkan tarifler kitaplaştırılacak"

Jüri Başkanı ve Türk Aşçı Milli Takım Direktörü Şef Naif Bagi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde Kocaeli yöresine özgü yemekleri gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Çok büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Bagi, ilk etapta 12 ilçeden bin 100 kişinin katıldığı bir yarışma düzenlediklerini ve yapılan eleme sonucu 400'ün üzerinde kişinin finale katılmaya hak kazandığını ifade etti.

Bagi, bugün ve yarın finale kalanların yeniden yarışacağını ve 9 kategoride aralarından en iyilerinin seçileceğini anlatarak, "Şu anda bölgemizde yapılan tüm yemekler fotoğraflanarak kayıt altına alınıyor, bunlar kitap haline getirilecek." diye konuştu.

Kocaeli'nin yemek kültürü açısından çok zengin bir il olduğunu vurgulayan Bagi, şunları kaydetti:

"Kocaeli aslında Osmanlı saray mutfağının kileri. Saraya giden birçok ürün Kocaeli'den temin edilmiş. Ayrıca, sarayda çalışanların Kocaeli'deki Saraylı köyüne yerleştiğini ve saray mutfağını kendi köylerine taşıdığını biliyoruz. Şu anda onunla ilgili de ciddi bir çalışma var. Bu çalışmayla beraber Kocaeli Mutfak Müzesini kurmayı ve ortaya çıkan yemekleri tescil ettirmeyi amaçlıyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English