Son Dakika Haberler

-Etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek sanığı serbest bıraktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, sanık S.D ve avukatı Aykut Balcı katıldı.

Duruşmada "Terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamaları yöneltilen sanık hakkındaki iddianame okundu.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olan sanık S.D, savunmasında, Kocaeli Üniversitesinde okul öncesi öğretmenlik bölümünde okuduğu 2012-2015 yıllarında maddi imkansızlıklar nedeniyle örgütün evlerinde kaldığını, bu yapının silahlı terör örgütü olduğunu bilmediğini öne sürdü.

ByLock kullanmadığını, kaldığı örgüt evine gelen kişilerin kendi aralarındaki konuşmalarından böyle bir programın varlığından haberinin olduğunu anlatan S.D, "Son sınıftayken 5-6 aylık dönemde ev ablası olarak görev yapmıştım. Görevim, evin ihtiyaçlarını tespit ederek, alışveriş yapmaktı. Evde kaldığımız sürede Fetullah Gülen'in kitaplarını okumamız isteniyordu. Bu bir zorunluluktu. Bu nedenle bende bu kitapları okudum." diye konuştu.

Sanık S.D, okul bitmeden önce nişanlandığını, bunu öğrenince nişanlı birinin evde kalamayacağını söylediklerini, o nedenle evden ayrıldığını belirterek, "Nişanlımla bir arkadaşımın aracılığı ile tanıştım. Örgüt bulmuş değildir. Şu anda evliyiz. Örgütle ilgili bildiğim her şeyi anlattım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum. Ancak ceza verilecek olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ediyorum." dedi.

Sanık avukatı Balcı, müvekkilinde ByLock tespit edilemediğini, Bank Asya'ya para yatırmadığını, örgüt evlerinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle kaldığını savunarak, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, etkin pişmanlık yasasından yararlanan sanığın, FETÖ üyelerinin kim olduğunu teşhis etmesinin ve örgütün faaliyetleri hakkında bildiklerini anlatmasının dikkate alınarak, TCK 314/2 ve 3713 sayılı yasanın 5. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Sanığın, her ne kadar "Terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması talep edilmiş olsa da bu suçun unsurlarının oluşmayacağı yönünde kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığı, etkin pişmanlık göstermesi ve örgüt hakkında bildiklerini anlatması dolayısıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum etti.

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek sanığı serbest tahliye etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English