Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü atadı.

KMÜ’nün yeni rektörü Mehmet Akgül oldu
Cumhurbaşkanlığı Makamının resmi internet sitesinde 21 Ocak Cumartesi günü yayınlanan basın açıklamasında oniki üniversiteye Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca rektör ataması yapıldığı belirtildi. KMÜ Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün atandığı ifade edildi.

Prof. Dr. Mehmet Akgül Kimdir?

1968 yılında Karaman'ın Sarıveliler ilçesine bağlı Turcalar’da doğdu. İlköğrenimini Ermenek'te, ortaöğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı. 1997 yılında Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını, 2001 yılında Lif ve Kağıt Teknolojisi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra yaklaşık bir yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalıştı. 2002-2006 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesinde, 2006-2007 yıllarında da Düzce Üniversitesinde yardımcı doçent olarak çalıştı. 2007 yılında doçent doktor, 2013 yılında Düzce Üniversitesinde profesör oldu.

Akgül, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 2014 yılı eylül ayında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümünde göreve başladı.

Ekim 2014'ten itibaren NEÜ Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını yürütmekteydi. Prof. Dr. Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2017 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Akgül; KTÜ, KSÜ, AİBÜ ve DÜ’de olmak üzere, üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri fonu destekli toplam 8 adet proje ile ulusal destekli DPT, TÜBİTAK, TUBİTAK-COST, SANTEZ projelerinde yürütücü, araştırmacı ve eğitici, yine 2 uluslararası projede yürütücü ve araştırmacı olmak üzere toplam 14 adet projede görev aldı. Diğer yandan 42’si yurtdışı olmak üzere 76 bilimsel çalışması bulunuyor. Ayrıca Akgül, projelerden sağladığı kaynaklarla Orman Ürünleri Kimyası, Lif Levha Üretimi, Kağıt Hamuru, Kağıt Üretimi ve Kağıt Test Laboratuarlarının kurulumunu sağladı.

Akgül’ün eserleri, uluslararası indekslerce taranan dergilerde yaklaşık 200 civarında atıf aldı. Birisi alınmış ulusal ve diğerinde süreci devam eden (askıda) uluslararası patent çalışması bulunuyor. Akgül, başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bilimsel ve teknik gezi çalışmalarında bulundu. Danışmanlığında 7 adet yüksek lisans, 2 adet doktora tezi tamamlandı. Akgül, akademik hayatı boyunca, orman ürünleri kimyası, kağıt teknolojisi ve kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yürüttü. Anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, fakülte kurulu üyeliği, senato ve üniversite yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Çeşitli panel ve sempozyum bilimsel kurullarında ve birçok derginin değerlendirme komitesinde yer alan Akgül, uluslararası ve ulusal dergilerde hakemlik, TÜBİTAK ve SANTEZ projelerinde panelistlik, TÜBİTAK-TEYDEP projelerinde izleyicilik görevlerinde bulundu. Kendi mesleği ile ilgili yurt dışı ve içinde sivil toplum kuruluşlarında görev aldı ve üyelikleri devam ediyor. American Chemical Society üyesi olan Akgül, İngilizce bilmekte olup evli ve beş çocuk babası.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • RD
    Rahim Duran
    7 yıl önce

    Hocam yeni göreviniz hayirli ugurlu olsun Masaallah masaallah Karamanda guzel başarılara imza atarsınız insaallah

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English