Son Dakika Haberler

Kırşehir İl Özel İdaresi, Termal Turizm Hattı Projesi kapsamında kent merkezinde bulunan 59 derece sıcaklıktaki yeni termal kaynağı, Terme bölgesinde hizmete sundu.

Kırşehir’de yeni termal kaynak bulundu
Kırşehir İl Özel İdaresinin Termal Turizm Hattı Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, kent merkezinde 59 derece sıcaklıkta yeni termal kaynak bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Terme bölgesinde devam eden jeotermal çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Aydoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'deki termal sudan ısıtmada, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kaplıca ve termal otellerde yararlanıldığını söyledi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçen yıl ihale yolu ile Kırşehir merkez Terme bölgesinde 540 metre derinliğinde jeotermal su üretim kuyusu açılması için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Aydoğan, açılan kuyuda 10 litre/saniye debiye sahip 59 derece sıcaklıkta su çıkarıldığını vurguladı.

Kuyudan çıkarılan termal suyun diğer iki kuyudaki sularla etkileşiminin de ölçüldüğünü dile getiren Aydoğan, Terme bölgesindeki otellerin, yüzme havuzunun, üniversitenin fizik tedavi merkezinin, uygulama seralarının, Belediye Şehir Hamamı'nın ve Öğretmenevi Uygulama Oteli'nin su ihtiyaçlarının tek elden düzenli şekilde temin edilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Öncelikle bölgenin jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarını koruyacaklarını dile getiren Aydoğan, şunları kaydetti:

"İlimiz termal kaynaklar ile çalışan işletmelerin su ihtiyaçlarının tek elden düzenli bir şekilde temin edilmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından bu yıl Termal Turizm Hattı Projesi uygulanacak. Böylece ilimizdeki termal suyun kullanımı tek bir noktadan kontrollü olarak işletmelerin ihtiyaçları kadar verilecek. Bu proje içerisinde 2016 yılında açılan reenjeksiyon kuyusuna ısı merkez binasından iletim hattı da çekilerek, ısı merkezinde kullanıldıktan sonra Kılıçözü deresine akıtılan 40 derecedeki termal suyun da yer altına basılarak jeotermal kaynaklarımızın beslenmesi planlanmaktadır."

Aydoğan, geçmiş yıllarda açılan ve zamanla kullanılmaz hale gelerek kontrolsüz şekilde Kılıçözü deresine dökülen üç termal su kuyusunun da kapatıldığına değinerek, bu kuyuların kapatılması ile hem termal su israfının önlendiğini hem de jeotermal kaynağın beslendiğini ifade etti.

Aydoğan'a incelemeler sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alptekin Demir, Tarımsal Hizmetler Müdürü Mehmet Turgut, jeoloji mühendisleri Nafi Mahmutoğlu ve İsmail Arslan da eşlik etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English