Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözleri Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarınca tepkiyle karşılandı Davutoğlu: "Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisi ile edepsizlik yapmıştır. İkincisi ile akılsızlık da yaptı" Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu sosyal payla

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarınca tepkiyle karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nun CHP TBMM Grup toplantısında,, Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilk tepki, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "seviyesizlik" olarak değerlendirdi.

Davutoğlu, "Seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "Edepsizlik ve akılsızlık yaptı"

Başbakan Davutoğlu, Finlandiya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında da siyasi hayatın esasının edep, nezaket ve üsluba dikkat etmek olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün Sayın Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Birincisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ki çok değerli bir hanımefendidir. Nezaketi ile zarafeti ile herkesin takdirini kazanmıştır. Ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçiyi bırakın, anamuhalefet partisi liderini bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması... Bunun izah edilir, açıklanır mazur görülür bir tarafı yoktur. Bu konuda da ben gerekli açıklamayı yaptım. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisi ile edepsizlik yapmıştır. İkincisi ile akılsızlık da yaptı."

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu, Ramazanoğlu hakkındaki açıklamalarının ardından, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da takip ettiği kişi listesinden çıkardı.
- "Seviyesiz, aşağılık sözlerdir"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz aşağılık sözlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleriyle hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor ama ondan daha büyük bir mesele bir kadına, bir anneye, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bir bakanı olan hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'ndan beklentimiz şudur; bu cinsiyetçi, seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden Sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kadın derneklerine de çağrıda bulunan Kurtulmuş, "Hepimizin siyasi kimlikleri var ama biz siyasi kimliklerimizden önce insani kimliklere sahibiz. Dolayısıyla siyaset yapıyorum diyerek şu ya da bu gerekçeyle herhangi bir kişiye bu kadar ağır bir hakaretin yapılması, hele bir kadına, bir anneye, bir bakana bu hakaretin yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde tevil edilemez" dedi.

- Kabine üyelerinden tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdüğünü belirterek, bu çirkin ve cinsiyetçi üslubu şiddetle kınadığını ifade etti.

Müezzinoğlu da Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin insan hakları adına utanç verici olduğunu belirterek, "Meclisimizin ve siyasetimizin saygınlığı adına, demokrasimizin sağlığı adına, kadın haklarımız adına ve her şeyden önce insan hakları adına böylesi utanç verici bir durumla karşı karşıya olmaktan gerçekten de büyük üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Sarı ise "Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bırakın bir siyasetçiye, hiçbir insanın ağzına yakışmayacak bu çirkin üslubu ve sözleri bir kadın olarak öfkeyle kınıyorum. Kılıçdaroğlu'nun utanç verici açıklamaları, tarih sayfalarında sonsuza dek kara bir leke olarak kalacaktır. Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç da Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin maksadını aşan çirkin sözler olduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nu kınadı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, söz konusu söylemleri ilk duyduğunda inanamadığını belirterek, bir kadın milletvekili ve grup başkanvekili olarak bu sözlerden üzüntü duyduğunu dile getirdi.

İnceöz, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine karşı CHP'li kadın milletvekillerinin de bir duruş sergilemesi gerektiğini savundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise, "Bu sözler Kılıçdaroğlu'nun kendi iç çirkinliğinin dışa vurması olarak kayıtlara geçmiştir. Bu çirkin sözlere ilişkin söylenecek tek söz, üslub-u beyan ayniyle insandır. Bu vukuat Kılıçdaroğlu ve kafadarlarının işlediği ilk kusur değildir, ben şahsen son olacağı kanaatini de taşımamaktayım" ifadesini kullandı.

- "Ruhsal şiddete en büyük örnek"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin asla kabul edilemeyeceğini dile getirerek, "Bu sözlerin bir insana, kadına karşı söylenmesi asla kabul edilemez. Sayın Bakan seçilmiş bir milletvekili, onun dışında Türkiye'nin bir bakanı olduğunu da düşünürsek asla asla kabul edemeyiz" dedi.

Bu sözlerin "ruhsal şiddete en büyük örnek" olduğunu vurgulayan Kan, "Başta CHP'nin kadın milletvekilleri olmak üzere bütün milletvekillerini, Sayın Genel Başkanlarını uyarmaya çağırıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu derhal özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de bu sözlerin utanç verici olduğunu dile getirerek, CHP lideri ile aynı Mecliste olmaktan, aynı ülkede yaşamaktan utanç duyduğunu belirtti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kılıçdaroğlu'nu esefle kınadıklarını belirterek, söylemlerinden ötürü Kılıçdaroğlu'ndan tüm kadınlardan özür dilemesini beklediklerini söyledi.

- "Kadın derneklerinden de tepki"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yazılı bir açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kınadı. Açıklamada, "Ülkenin siyasetinde etkin rol oynayan/oynaması beklenen bir kişinin, bir kadın hakkında, üstelik 'tecavüz karşıtı' bir konuşma yaptığı sırada kullandığı ifadeler ve iftiralar, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "onur kırıcı" olarak nitelendirdi. Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım" dedi.

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise siyaset dilinin çirkinleştiğini, kahvehane argosu ve sokak ağzıyla grup toplantısında konuşulduğunu ve cinsiyetçi sözlerle bir bakanın aşağılandığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çeki düzen vermek zorundadır" diye konuştu.

- "Zıvanadan çıkmış"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de "Bir parti genel başkanının bu üslubunun seviyesi için ancak 'çukur' ifadesini kullanmak gerekir" dedi.

Gökçek, "Kemal Kılıçdaroğlu, ifadeleriyle artık zıvanadan çıkmış olduğunu açıkça gösteriyor. Bir parti genel başkanının bu üslubunun seviyesi için ancak 'çukur' ifadesini kullanmak gerekir. Şiddetle kınıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise "Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir" açıklamasını yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English