Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: "Sözleri ilk duyduğumda inanamadım. Kılıçdaroğlu'nun şahsından beklenecek sözler ama bir kadın milletvekili ve grup başkanvekili olarak bu sözlerden üzüntü duydum" "Biz Kılıçdaroğlu'nun bu hakaretlerine alışmıştık. Lakin bu defa kendini de aşarak, hakaretin, saygısızlığın, iftiranın, ahlaksızlığın rekorunu kırmıştır. Tarihe bugünkü üslupsuzluğu ile geçmesi Kılıçdaroğlu için acınacak bir lekedir, kendisi utançla hatırlanacaktır" AK Parti Antalya Milletvekili Enç

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini ilk duyduğunda inanamadığını belirterek, "Biz Kılıçdaroğlu'nun bu hakaretlerine alışmıştık. Lakin bu defa kendini de aşarak, hakaretin, saygısızlığın, iftiranın, ahlaksızlığın rekorunu kırmıştır. Tarihe bugünkü üslupsuzluğu ile geçmesi Kılıçdaroğlu için acınacak bir lekedir, kendisi utançla hatırlanacaktır." dedi.

İnceöz, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözleri ilk duyduğunda inanamadığını dile getirdi.

"Kılıçdaroğlu'nun şahsından beklenecek sözler ama bir kadın milletvekili ve grup başkanvekili olarak, ülkemin kadınları adına bu sözlerden üzüntü duydum" diyen İlknur İnceöz, bu sözlerin anamuhalefet partisi genel başkanının ağzına yakışmayan sözler olduğunu bildirdi.

İnceöz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından çok daha farklı, ülke adına çok daha yapıcı sözlerin çıkmasını beklediğini ifade ederek, "Hem muhalefeti güçlendirecek hem de iktidara güç katacak eleştirilerde bulunmasını beklerdik, ama ülkem böyle bir muhalefetten yoksun." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle, Bakan'ın şahsında tüm ülke kadınları ve kadın siyasetçileri adına da üzgün olduğunu belirten İlknur İnceöz, "Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları, CHP'nin kadın hakları savunuculuğu ile ilgili ne kadar samimiyetsiz olduğunu ve kadınlarımıza karşı bilinçaltlarında yatan acı gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Biz şimdiye kadar ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretemeyen ve sadece hakaretleriyle gündeme gelen Kılıçdaroğlu'nun bu hakaretlerine alışmıştık. Lakin bu defa kendini de aşarak, hakaretin, saygısızlığın, iftiranın, ahlaksızlığın rekorunu kırmıştır. Türkiye gibi bir ülkenin anamuhalefet genel başkanlarının tarihe bugünkü üslupsuzluğu ile geçmesi Kılıçdaroğlu için acınacak bir lekedir, kendisi utançla hatırlanacaktır." değerlendirmesini yaptı.

- "CHP'li kadın milletvekillerinin duruş sergilemesini bekleriz"

İnceöz, "CHP Genel Başkanı, güya bir konunun üzerinden alıp Sayın Bakanımıza karşı bu ifadeleri kullanıyor. Bu söz her şeyden önce insanoğlunun ağzından çıkmaması gereken, insana yakışmayacak sözlerdir." ifadelerini kullandı.

İlknur İnceöz, şunları kaydetti:

"CHP'li kadın milletvekillerinin bu konuda elbette bir duruş sergilemesini bekleriz ama böyle bir şeyin olabileceğine ben inanmıyorum. Zaten böyle bir tavır sergileselerdi, Kılıçdaroğlu'nu grup toplantısında canhıraş bir şekilde alkışlamazlardı. Bir Bakan'a yönelik, cinsinden dolayı haddi aşan, hakaret eden, aşağılayan böyle bir ifade söylenmesini kabul edemeyiz. Bu ifadeler, bir siyasetçiyi halkın gözünde yıpratıcı çok ağır sözlerdir. Bu sözleri eleştiri olarak kabul edemeyiz. Çünkü, bu düpedüz ahlak yoksunluğudur. Kadınlar olarak en büyük tepkimiz de bundan kaynaklanmaktadır. Yoksa muhalefet elbette eleştiri yapabilir, ama eleştiriden ahlaksızlığı ve iftirayı anlayan bir siyaset tarzını şiddetle ve nefretle kınıyorum."

- CHP'nin kadın milletvekillerine çağrı yaptı

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin asla kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Bu sözlerin bir insana, kadına karşı söylenmesi asla kabul edilemez. Sayın Bakan seçilmiş bir milletvekili, onun dışında Türkiye'nin bir bakanı olduğunu da düşünürsek asla asla kabul edemeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Kan, "kadına karşı şiddet" denildiğinde akla daha çok fiziksel şiddetin geldiğini, ancak fiziksel şiddetin ruhsal bir boyutu da olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin "ruhsal şiddete en büyük örnek" olduğunu vurgulayan Ravza Kavakçı Kan, "Bu noktada, başta CHP'nin kadın milletvekilleri olmak üzere bütün milletvekillerini, Sayın Genel Başkanlarını uyarmaya çağırıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu derhal özür dilemelidir. İnsanlar hata yapabilirler ama insanlar sözlerini dikkatli seçmeliler. Siyaset kolay bir alan değil ama bu şekilde siyaset yapmayı bu Meclis çatısı altında kimse tolere etmez, bizim örfümüz, adetimiz de tolere etmez. İnşallah böyle üzüntü verici sözleri bir daha duymayız." şeklinde konuştu.

- "Aynı ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum"

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin utanç verici olduğunu ifade ederek, kendisiyle aynı Meclis'te olmaktan, aynı ülkede yaşamaktan utanç duyduğunu belirtti.

Kadına karşı şiddet konusunda zihniyet değişikliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Enç, "Yasaları ne kadar güçlü yaparsanız yapın, zihniyeti değiştirmediğiniz zaman istediğiniz noktaya gelemezsiniz. Bizim değiştirmek istediğimiz zihniyet de işte tam bu zihniyet. Kadını belli bir alana sıkıştıran, belli bir noktada gören, aşağılayan, ötekileştiren bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz, bunu hem bir kadın hem de milletvekili olarak söylüyorum." dedi.

Gökcen Özdoğan Enç, bu sözleri söyleyen kişinin "kanaat önderi" pozisyonunda olduğunu, belli bir grubun desteğini aldığını dile getirerek, "Bunu söyledi diye, 'bütün CHP'li seçmenler aynı şekilde düşünüyor' diye mi bakmalıyız? Tabii ki hayır. Sayın Bakan'ın Ensar Vakfı ile ilgili cımbızlanan sözleri olmuştu. Ensar Vakfı'nda bizim asla kabul edemeyeceğimiz bir olayı bütün Ensar Vakfı'na mal ederek muhafazakar insanlar üzerinde ciddi bir oyun kurmak istediler ama herkesin bir hesabı var, Allah'ın hesabı daha büyük.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sayın" demek istemediğini dile getiren Enç, "Çünkü, 'Sayın'ı hak etmiyor. Özür dilese bile önemi yok. Çünkü, bu bir değil, iki değil, üç değil. Onun dilinin kemiği yok, edepsiz, edep dışı konuşmalarda çok başarılı. Bu konularda kendisini tek geçiyoruz, kimse kendisini geçemez. Çok incitici bir kelime. İffetli ya da iffetsiz, kim olursa olsun kadına karşı söylenmiş bir sözdür ve bunu kabul edemeyiz. Kadın sivil toplum örgütlerinin de ne diyeceğini merak ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English