Son Dakika Haberler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: 15 Temmuz'dan sonra bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşında süratle önlem almalarını takdirle karşılıyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız" "Türkiye, Kenya'yı Doğu Afrika bölgesinde güçlü bir aktör ve kıtada önde gelen bir ortak olarak değerlendirmektedir" Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo: "Bugün burada tüm Türk yatırımcıları ve iş adamlarını cesaretlendirmek istiyorum. Eğer yeni bir pazar arayışındaysanız, lütfen

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi karşısında birçok Afrika ülkesinin Türkiye'ye destek olduğunu belirterek "15 Temmuz'dan sonra bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşında süratle önlem almalarını takdirle karşılıyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.

Kenya'nın 54. bağımsızlık yıl dönümü, bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Türk hükümeti ve halkı adına Kenya halkı ve hükümeti ile Kenya Büyükelçiliği mensuplarının ve ülkemizde yaşayan Kenya vatandaşlarının milli günlerini tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Kenya'yı Doğu Afrika bölgesinde güçlü bir aktör ve kıtada önde gelen bir ortak olarak değerlendirmektedir." diye konuşan Erdem, Türkiye ve Kenya arasındaki ticaret hacimin geliştirilmesi için gerekli somut adımların atılacağını kaydetti.

Erdem, iki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda güçlenerek, gelişeceğine inandığını dile getirerek "2017 yılı diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun, 2018 yılı ise Nairobi'de büyükelçilik açmamızın 50. yıl dönümüdür." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi karşısında birçok Afrika ülkesinin dayanışma mesajlarının memnuniyetle karşılandığını ifade eden Erdem, "15 Temmuz'dan sonra bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşında süratle önlem almalarını takdirle karşılıyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo, ülkesinin bağımsızlığının 54. yıl dönümünün kutlandığı bu günün önemine değinerek, "Bugünkü özgürlüğümüz için vatanımızın sevgisiyle hayatlarını feda eden cesur ve vizyoner erkeklere ve kadınlara minnettarlığımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Stratejik konumu sayesinde Kenya'nın Doğu Afrika'nın ekonomik, ticari ve lojistik merkezi olduğunun altını çizen Kilonzo, "Kenya'da yerel ya da bölgesel bir işletme kurduğunuzda 1,2 milyar insanın olduğu Doğu Afrika Topluluğu pazarına erişme şansı yakalarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Kilonzo, Türkiye ve Kenya'nın 50 yıl önce inşa ettiği diplomatik bağlardan beri çok yol kat ettiğini belirterek "Bu süreçte sadece dostluğumuzu devam ettirmek ve derinleştirmekle kalmadık aynı zamanda gelecek yıllardaki iş birliğimizi daha da ilerletmek arzusunda olduk." dedi.

Türkiye ve Kenya'nın ikili ticaret hacmini gelecek 5 yıl içerisinde 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Kilonzo, "Bugün burada tüm Türk yatırımcıları ve iş adamlarını cesaretlendirmek istiyorum. Eğer yeni bir pazar arayışındaysanız, lütfen artık aramayın. Kenya olmanız gereken yer." ifadelerini kullandı.

Diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığını resepsiyondaki konuşmaların ardından pasta kesildi ve ikramlar yapıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English