Son Dakika Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli: "Kenevir olan yere sanayi de geliyor. KOSGEB desteklerinden faydalanarak herhangi bir vatandaşımız, ekim yapan vatandaşlarımız da dahil olmak üzere küçük çaplı, kenevirin değerlendirildiği atölyeler kuracaklar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GİRESUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, kenevir olan yere sanayinin de geldiğini belirterek, "KOSGEB desteklerinden faydalanarak herhangi bir vatandaşımız, ekim yapan vatandaşlarımız da dahil olmak üzere küçük çaplı, kenevirin değerlendirildiği atölyeler kuracaklar." dedi.

Canikli, Alucra ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ilçedeki yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Giresun'un kenevir ekim alanı ilan edileceğini vurgulayan Canikli, "Kenevir çok kıymetli bir bitki. Yılda üç, dört defa ürün alıyorsunuz, fiyatı da çok yüksek, pazarı da hazır. Kontrollü ekim yapılan bir ürün." diye konuştu.

Giresun'un şu anda kenevir ekim alanı olmadığını anımsatan Canikli, "Onlar sınırlı ama böyle bir imkan olduktan sonra Giresun'un da Alucra'nın da ekim alanına dahil edilmemesi mümkün değil. Onu da edeceğiz inşallah görüşmeleri de yaptık, yakında ilan edilir." açıklamasında bulundu.

Kenevirin ekonomik getirisinin yüksek olduğuna dikkati çeken Canikli, "Çok verimli, çok hızlı büyüyor ve çok para ediyor. Biz de bu noktaya geldiğimizde, hemşehrilerimiz kazancı görünce İstanbul'dan, başka yerden gelmeye başlayacaklar." ifadesini kullandı.

Canikli, kenevirin kağıt, iplik ve kumaş yapımında kullanıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Uzmanlar, bu iklimde üretilen kenevirin, nemli alanlara göre çok sağlam ve kaliteli olduğunu söylediler. Araştırın, kenevir üretiminin yapıldığı yerde irili ufaklı küçük fabrikalar da gelişiyor. Kenevir olan yere sanayi de geliyor. KOSGEB desteklerinden faydalanarak herhangi bir vatandaşımız, ekim yapan vatandaşlarımız da dahil olmak üzere küçük çaplı, kenevirin değerlendirildiği atölyeler kuracaklar."

Çamoluk ilçesinde de halka hitap eden Canikli, Türkiye'nin her yerinde, büyük şehirde yaşama seçeneği olmasına rağmen topraklarından ayrılmayan vatandaşlara, her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English