Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kemoterapi hastalarından 6. Umudun Renkleri Resim Sergisi

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesinde tedavi gören 50 hastanın yaptığı 84 resimden oluşan "6. Umudun Renkleri Resim Sergisi" açıldı Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Odabaş: "Bu etkinliği biz çok önemli buluyoruz. Sanatsal etkinliklerle hastaların kendilerini ifade etmeleri hakikaten çok güzel"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gündüz kemoterapi ünitesinde tedavi gören hastalar tarafından yapılan resimlerden oluşan "6. Umudun Renkleri Resim Sergisi" açıldı.

50 hasta tarafından serbest çalışma ile yapılan 84 resim, Altındağ ilçesi Hamamönü Mahallesi Sanat Sokağı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Öner Odabaş, serginin açılışında, kanser hastalarının tedavisinin bir bütün olduğunu söyledi.

İlacın kanser tedavisinin önemli bir kısmını oluşturduğunu ama kişilerin manevi olarak da kendilerini iyi hissetmeleri ve bir şeyler üretebilmesinin önemli olduğunu belirten Odabaş, "Bu etkinliği biz çok önemli buluyoruz. Sanatsal etkinliklerle hastaların kendilerini ifade etmeleri hakikaten çok güzel." dedi.

Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin de hastaların yaptığı resimleri insanlarla paylaşmanın kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getirdi.

Onkoloji hastalarıyla uğraşan hekimler olarak hastalara en iyi tedaviyi verebilmenin vazifeleri olduğunu aktaran Zengin, şöyle devam etti:

"Dünyada bir başka merkezde görmediğimiz bu uygulamayı biz hastalarımıza yapmayı düşündük ve bugün 6'ıncı sergimizle buradayız. Bu tecrübeyi kendimizde saklı tutmak gibi bir düşüncemiz yok. Yaklaşık bir sene önce aynı uygulamayı Şanlıurfa'da yaptık. Eline hiç fırça almamış 60'lı yaşlardaki büyüklerimiz resim yaptı. O resimleri uluslararası programlarda gururla sergiledik."

- "Kemoterapiye heyecanla gittim"

Kemoterapi ünitesinde tedavi gören Nilüfer Demirhan ise yaklaşık 5 yıldır meme kanseri ile mücadele ettiğini, kemoterapi ve radyoterapi gördüğünü söyledi.

Kemoterapi öncesi kanser hastalarının psikolojik bazı sıkıntılar çektiğini vurgulayan Demirhan, "Ben tam tersi kemoterapi öncesi hastaneye resim yapacağız diye heyecanla gittim. Bu aktivite hem psikolojik hem de fiziken çok iyi geldi. Evimde de sergi açacak kadar resimim oldu." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından sergi, protokol üyeleri tarafından açıldı. Sergi, 1 hafta gezilebilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English