Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KEİPA iç tüzük değişimi gündemiyle toplandı

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can: Türkiye'nin dönem başkanlığındaki KEİPA'yı daha aktif hale getirmek istiyoruz. Bunun altyapısını oluşturacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ramazan Can, "Türkiye'nin dönem başkanlığındaki KEİPA'yı daha aktif hale getirmek istiyoruz. Bunun alt yapısını oluşturacağız." dedi.

İç tüzük değişikliği ve yapılacak 25. yıl dönümü etkinlikleri gündemiyle Taksim'deki bir otelde gerçekleştirilen, "Daimi Komite Toplantısı'nda" konuşan Can, gündemlerinde iç tüzüğün olduğunu ve bu yönde bazı karaların alınacağını söyledi.

Can, "KEİPA kurulalı yaklaşık 25 yıl oldu. İç tüzükte gündeme uyarlamalar yapıldı. Personel yönetmeliğinde ve genel sekretaryasında bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Bugünkü toplantının asıl gayelerinden biri de 25. yılını dolduran KEİPA'nın gelecekte nasıl bir strateji ile çalışmalarını yürüteceği konusu oldu. KEİPA'nın 25. yıl dönümü faaliyetleri konusunda bazı kararlar alınacak." diye konuştu.

KEİPA'nın nasıl daha fonksiyonel bir kabiliyeti olacağının belirlenmesi için fikir alış verişinde bulunduğunu anlatan Can, şöyle devam etti:

"Delegasyon başkanları ve genel sekreter burada. Rahmetli Turgut Özal'ın 1993 yılında kurmuş olduğu o felsefeyi bu dönemde canlandırmak istiyoruz. Bununla ilgili olarak birtakım yetkileri almamız gerekiyor. Bunları tartışacağız. KEİPA üyesi 12 ülkeden 11'nin delegasyon başkanları burada fikirlerini, görüşlerini ortaya koyacaklar. Tabii burada lokomotif ülke Türkiye'dir. Şu anda KEİPA'nın dönem başkanı da ülkemizdir. Türkiye'nin dönem başkanlığındaki KEİPA'yı daha aktif hale getirmek istiyoruz. Bunun altyapısını oluşturacağız"

KEİPA'nın bünyesinde birçok hukuk ve siyasi, ekonomik ile Kültür ve Turizm İşleri komitelerin bulunduğunu, bunların sürekli olarak çalışarak ortaya ciddi ve önemli raporlar ortaya koyduklarını vurgulayan Can, "Mülteciler, güvenlik, kalkınmada dinlerin rolü, terörle ilgili faaliyetlere ilişkin raporlar yazıldı. Toplumu ve dünyayı ilgilendiren konularda 6 ayda bir raporlar hazırlanıp açıklanıyor. Bugüne kadar bu raporlarımızı kamuoyuna açıkladık. KEİPA'ya üye ülkeler arasındaki ilişkilerin üst seviyelere çıkartılması için çalışıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız faaliyetleri önemsiyoruz ancak yeterli bulmuyoruz. KEİPA ve KEİ uluslararası oluşumlardır. Bunlar hem Parlamenterler Asamblesi hem de sekreteryası Türkiye'de olan tek organizasyonlardır." diye konuştu.

KEİPA'nın daha aktif hale getirilmesi için dönem başkanı ülke olarak Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını ifade eden Can sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki hedeflerimizin tamamını yakalamamış olabiliriz, fakat bu konuda büyük adımlar atmış olduğumuzu düşünüyorum. Teknolojik gelişim ve iletişim imkanlarının artmasıyla hızla değişen bir dünya ile karşı karşıyayız. Bizler de sahip olduğumuz bu örgütü değişen şartlara göre uygun şekilde güncellemek durumundayız. Bunun için değişen bölgesel ve küresel şartları göz önüne alarak yakın gelecekte ortaya çıkması muhtemel eğilimleri hesaba katarak uzun soluklu bir vizyon oluşturmak zorundayız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English