Son Dakika Haberler

Kazada ölümden dönen milli sporcunun olimpiyat hayali

Eklenme Tarihi: 05.12.2015 - 14:19

Geçirdiği trafik kazasında kalbi duran, müdahaleyle yeniden hayata döndürülen ve 25 günlük yoğun bakımın ardından eski sağlığına kavuşmak için büyük mücadele veren badmintoncu Ramazan Öztürk, olimpiyatlara katılmayı amaçlıyor Milli badmintoncu Öztürk: "Amacım tekrar spora başlayıp şampiyon olmak. Sadece Türkiye bazında değil olimpiyatlara gidip oralarda şampiyonluklar almak istiyorum"

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Geçirdiği trafik kazasında kalbi duran, müdahaleyle yeniden hayata döndürülen ve 25 günlük yoğun bakımın ardından eski sağlığına kavuşmak için büyük mücadele veren milli badmintoncu Ramazan Öztürk, olimpiyatlara katılmayı hedefliyor. 

Bursa'da yaşayan Ramazan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, badmintona 10 yaşında başladığını ve 13 yıldır bu sporu yaptığını söyledi.

Öztürk, spora geçirdiği kazadan dolayı ara verdiğini hatırlatarak, "Beş ay önce trafik kazası geçirdim. Karşıdan gelen arabaya vurmuşuz. Ben tam hatırlamıyorum. 45 gün hastanede kaldım ve bunun 25 günü de yoğun bakımda geçti. Tedavi sürecim halen devam ediyor. Sağ bacak ve kolumda problem var" diye konuştu. 

Bu sporu küçüklükten beri yaptığı için çok sevdiğini ifade eden Öztürk, eski sağlığına kavuşup resmi müsabakalara katılmayı hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Amacım tekrar spora başlayıp şampiyon olmak. Sadece Türkiye bazında değil olimpiyatlara gidip oralarda şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Kazadan sonra Badminton Federasyonu benimle çok ilgilendi. GATA'da tedavi gördüm. Burada yaptığım antrenmanlarla eskiye dönmeye çalışıyorum. Elimden geldiği kadarıyla her şeyi yapıyorum. İnşallah eskisinden daha iyi olacağım. Dört aydır antrenman yapamadığım için arkadaşlarımı ve hocalarımı çok özledim. Her gün buraya gelip antrenman yapmaya çalışıyorum. Şu anda koşma çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca topuğumun üstüne basamadığım için basma çalışmaları yapıyoruz. Az çok da topa vurabildiğim kadar vurmaya çalışıyorum. Doktorlar, 'Bünyesi çok güçlü normal bir insanın başına bu olay gelseydi bu kadar çabuk toparlanamazdı' dediler."

 

- "Milli takımın kaptanı ve değişmez oyuncusuydu"

 

Milli sporcunun antrenörlüğünü yapan ve aynı zamanda milli takım antrenörü olan Çağatay Taşdemir de Ramazan ile 7 yaşında çalışmaya başladığını kaydetti.

Ramazan'ın başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayan Taşdemir, "Türkiye'nin farklı kategorilerde değişmez şampiyonu. Maalesef çok üzücü bir kaza geçirdi. Ağır sonuçlar doğurdu bu kaza. Uzun süre koma hali devam etti. Normale dönüp dönemeyeceği için bile doktorlar kesin bir dille konuşamadılar. Babasıyla beraber ümidimizi hiç kaybetmedik. Federasyon da Ramazan'ın her zaman yanında oldu" dedi.

Ramazan'ın eski başarılı günlere dönmesi için önlerinde uzun bir yol olduğunu dile getiren, milli sporcuyu eski günlerine döndürmeye çalıştıklarını anlatan Taşdemir, şunları kaydetti:

"İnancımızı kaybetmiyoruz ve döneceğine de inanıyoruz. Güçlü fiziği var ve bu da Ramazan'a çok fayda sağladı. Ramazan'ın inanılmaz bir isteği var. Ramazan kazadan önce lider pozisyondaki bir sporcumuzdu. Milli takımın kaptanı ve değişmez oyuncusuydu. Son yıllarda hiç ikincilik görmedi. Doktorlar 'Kendisi inanırsa yeniden eski günlere dönebilir' diyor. Ramazan'ı önce normal hayata sonrada spora döndüreceğimize inanıyoruz. Tedavi sürecinde istediğimizi elde edersek Avrupa'da ses getiren bir Ramazan'la karşılaşacak insanlar."

 

- "Ramazan'ı sırtımda antrenmanlara getirdim"

 

Milli badmintoncunun babası İdris Öztürk ise Ramazan'ın geçirdiği kazada kalbinin durduğunu, müdahaleyle yeniden hayata döndürüldüğünü, bu süreçte beyninin hasar gördüğünü aktardı. 

Hastaneden taburcu olduktan sonra Ramazan'ı antrenmanlara kendisinin getirdiğini belirten baba Öztürk, şunları söyledi: 

"Arkadaşlarının yanına getirdim ki diyalog kursun, onların desteğiyle bir an önce iyileşsin. Ramazan'ı sırtımda antrenmanlara getirdim. İlk getirdiğimde gözleri açık değildi. Görmeden arkadaşlarını tanıdı. Getirmeye başladıktan 15 gün sonra gözleri açıldı. Her şeyi konuşmaya başladı. Ondan sonra sürekli antrenmanlara getirdik. Çok istekli. Ramazan'la sporla yatıp sporla kalkıyoruz."


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”