Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kayıp tarihi mezar taşı, Müze Müdürlüğüne teslim edildi

Denizli Valiliği: "Türbeye yakın oturan bir vatandaşın mezar taşı parçasının çalınmaması için üzerini otlarla örttüğü ve mezar taşının bulunduğu bilgisi alınmış ve aynı gün Jandarma Komutanlığı tarafından mezar taşı parçası muhafaza edilmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Teslim Baba Türbesi haziresinden çalındığı belirtilen mezar taşının bulunarak Müze Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Teslim Baba Türbesi'ndeki mezar taşının çalındığı hususunda haberlere yer verildiği hatırlatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt tarafından yayınlanan "Denizli Teslim Baba Tekkesi" adlı kitabın 105. sayfasında fotoğrafı bulunan kartal formlu mezar taşı parçasının, türbede yapılan inceleme sırasında çalınmış olabileceğini Doç. Dr. Mustafa Beyazıt'ın sözlü olarak bildirmesi üzerine Cankurtaran Mahallesi sınırları içinde bulunan Teslim Baba Türbesi'nin 2 Mayıs'ta incelendiği ifade edilen açıklamada, türbenin haziresi ile çevresinde yapılan kontrollerde haziresinde bağımsız halde bulunan küfeki taşından yapılmış mezar taşı parçasının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Çalındığı anlaşılan mezar taşı parçasının bulunması amacıyla gerekli yasal işlemlerin yapılması için konunun Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına ve araştırılması için ise Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne iletildiği bildirilen açıklamada, "Türbe içindeki mezarın Horasan Ereni Pir Hacı Bektaş Veli'nin halifelerinden Teslim Abdal Sultan'a ait olduğu belirtilmektedir. Türbe, Aydın Kültür Varlıkları ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 15 Mayıs 2009 tarih ve 2120 sayılı Kararı ile Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir." bilgisine yer verildi.

Kayıp mezar taşının bulunarak Müze Müdürlüğüne teslim edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığının yerinde yaptığı inceleme sonucu Cankurtaran Mahallesi'nde türbeye yakın oturan bir vatandaşın mezar taşı parçasının çalınmaması için üzerini otlarla örttüğü ve mezar taşının bulunduğu bilgisi alınmış ve aynı gün Jandarma Komutanlığı tarafından mezar taşı parçası muhafaza edilmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English