Son Dakika Haberler

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer: "(Katar'ın 15 milyar dolarlık desteği) Katar, bu tavrıyla rahat günlerde olduğu gibi dar günlerde de Türkiye'nin yanında sadık, güvenilir bir dost olduğunu gösterdi" "Katar, FETÖ konusunda ülkemizle en yakın iş birliği yapan ülkelerden biri"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - TUĞÇENUR YILMAZ - Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım paketini açıklamasıyla Türkiye'nin dar günlerindeki sadık, güvenilir bir dostu olduğunu gösterdiğini belirtti.

10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan Büyükelçi Özer, Katar'ın Türkiye'ye olan desteği ve iki ülke ilişkilerine dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Her iki ülke iyi günlerde olduğu gibi dar günlerde de birbirlerinin yanında yer aldılar." diyen Özer, buna Katar'ın 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye desteğini ileten ilk ülke olmasını ve Körfez krizinde Katar'a yönelik ambargo karşısında Türkiye'nin bu ülkeye olan desteğini örnek verdi.

Büyükelçi Özer, kriz sonrası zor zamanlar geçiren Katar'a karşı Türkiye'nin desteği sayesinde ülke halkının ambargo ile hedeflenen sıkıntıya maruz kalmadığını ve krizin üstesinden geldiğini kaydetti.

Körfez krizinin Katar'a 53 milyar dolara mal olduğunu vurgulayan Özer, "Katar'ın yurt dışına yatırımları var ama bunların likidite haline getirilmesi yönünden sıkıntıya düşmüşlerdi ve onların da paraları manipüle edilmişti." dedi.

Özer, Türk basınında yer alan "Katar'ın Türkiye ekonomisine yapılan saldırılara karşı sessiz kaldığı" yönündeki iddialara ilişkin, "Bu likidite sıkıntılarını bildiğim için o süreçte böyle bir durumda bize verecekleri destek imkanlarıyla ilgili araştırma yaptıklarını düşünüyordum. Nitekim Katar Emiri ülkemize dün bir ziyaret yaptı." diye konuştu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3,5 saatlik bir görüşme yaptığına işaret eden Özer, "Ülkelerinin bize bu safhada sunabildikleri imkanları belirttiler. Bu da toplam 15 milyar dolar. Bunun bir kısmı yatırımlar, bir kısmı da Merkez Bankamıza verilecek olan emanet para şeklinde." ifadesini kullandı.

Özer, "Katar, bu tavrıyla rahat günlerde olduğu gibi dar günlerde de Türkiye'nin yanında sadık, güvenilir bir dost olduğunu gösterdi." dedi.

- Katar Emiri'nden "Türkiye'ye yatırım yapın" çağrısı

Büyükelçi Özer, Al Sani'nin Katarlı iş adamlarına Türkiye'ye yatırımlarını artırmaları konusunda talimat verdiğini söyledi. Özer, yatırımlara zemin oluşturmak için de Türkiye'nin gerekli hazırlıkları yapması gerektiğinin altını çizdi.

İki ülke arasında karşılıklı ticaretin kolaylaştırılması kapsamında anlaşmanın hazır olduğunu kaydeden Özer, "Belki de Yüksek Stratejik Konsey sırasında yürürlüğe girecek." şeklinde konuştu. Özer, iki ülke arasındaki ticareti en az 5 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedefin olduğunu belirtti.

Yüksek Stratejik Konsey toplantısının kasım ayında Türkiye'de yapılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Özer, Katar Emiri Al Sani'nin de bu toplantıya katılacağını söyledi.

- "FETÖ konusunda ülkemizle en yakın iş birliği yapan ülkelerden biri"

Özer, Katar'da 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası'nın altyapı çalışmalarında Türk firmalarının görev aldığını söyledi. Bu kapsamda ayrıca Türk emniyet kurumlarının Katarlı mevkidaşlarıyla temas halinde olduklarını ve birbirlerine tecrübe aktarımında bulunduklarını kaydetti.

Büyükelçi Özer, Katar'ın terörle mücadelede de Türkiye'ye destek verdiğini belirterek "Katar, FETÖ konusunda ülkemizle en yakın iş birliği yapan ülkelerden biri." dedi ve 40 kadar faal FETÖ mensubunun Ocak 2017'de ülkeden sınır dışı edildiğini sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English