Son Dakika Haberler

Bir kişinin otomobilin içinde ölü bulunmasına ilişkin, cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Anadolu Adliyesi adli emanette çalışan bir memur tutuklandı Şüphelinin olayda kullandığı silahı, adli emanetten temin ettiği ve cinayeti gerçekleştirdikten sonra adli emanete geri bıraktığı tespit edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kartal'da bir kişinin otomobilin içinde öldürülmüş halde bulunmasına ilişkin, cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Anadolu Adliyesi adli emanette çalışan bir memur tutuklandı.

Kartal'da 13 Nisan'da otomobilinin içinde başından vurulmuş olarak bulunan Davut Mengir'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma, incelenen cep telefonu kayıtlarında Mengir'in Anadolu Adalet Sarayı Adli Emanette çalışan memur E.Ş.T ile çok sayıda görüşme yaptığının tespit edilmesi üzerine genişletildi.

Soruşturmayı yürütmek üzere özel görevlendirilen savcının talebiyle de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde 16 kişilik özel ekip kuruldu.

Özel ekip yaptığı çalışmada, Davut Mengir'in Anadolu Adalet Sarayı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli kadın katip A.M. ile gönül ilişkisi kurduğunu, A.M. aracılığı ile de yine adliyenin adli emanetinde görevli memur olan E.Ş.T ile tanıştıklarını belirledi.

Mengir'in, memur E.Ş.T ile samimiyeti ilerlettikten sonra, adli emanette bulunan çelik kasaların anahtarlarını yaptırmasını istediği, anahtarı yaptıran E.Ş.T'nin de geceleri çalışma bahanesiyle adli emanetteki kasalarda bulunan ve değeri bir milyon liranın üzerinde altın, uyuşturucu madde, cep telefonu ve çeşitli eşyaları alarak, yerlerine yaptırdığı taklit ürünleri koyduğu tespit edildi.

Şüpheli E.Ş.T'nin, 2015 yılı Ocak ayından bu yana peyderpey çaldığı ürünlerden uyuşturucuyu da, Davut Mengir'in bir akrabası olan kişi aracılığı ile piyasaya sürdüğünü belirledi.

Davut Mengir'in, adli emanetteki denetimin sıkılaşması nedeniyle başka mal çalamayan E.Ş.T'yi sıkıştırıp tehdit emesi üzerine, E.Ş.T'nin adli emanette bulunan silahlardan birini alarak evine götürdüğü belirlendi.

Şüpheli E.Ş.T'nin, 13 Nisan'da Davut Mengir'i arayarak yeni uyuşturucu getirdiğini söyleyip Kartal Yakacık'ta bulunan polis lojmanlarının yakınına çağırdığı ve burada başına bir el ateş ederek öldürdükten sonra silahı adli emanete geri bırakarak memleketine gittiği tespit edildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında E.Ş.T gözaltına alınırken, çok sayıda MOBESE görüntüsünün incelenmesi ve telefon dinlenmesinin yapılmasının ardından, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli kadın katip A.M'nin olayın bir kısmını itiraf etmesi üzerine, olayla ilgisi bulunan 20 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden E.Ş.T çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, A.M'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı.

Öte yandan savcılık, adli emanetten çalınan eşyaların parasıyla A.M'ye alındığı iddia edilen birden fazla araç ile çeşitli eşyalara el koydu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English