Son Dakika Haberler

Eski İl Jandarma Komutanı Albay Güngör'ün de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı Tanık olarak dinlenen Emniyet Müdürü Karaduman: "O gece darbeyi durdurmak için faaliyet ve yoğun bir görüşme içerisindeydim. Darbe netleşmeden önce bilgiler gelmeye başladıkça bütün personelimin gelmelerini, şube müdürlerinin de şubelerine gidip önlem almalarını söyledim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KARS (AA) - Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları öne sürülen, aralarında eski İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör'ün de bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında, tutuklu yargılanan eski Kars Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, dönemin İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, Binbaşı Ömer Talay, Yüzbaşı Ömer Şener, Üsteğmen Levent Saka, Astsubay Murat Aydoğmuş ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Kars Adliyesi'nde daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmaya, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı" ve dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Ali Avcı, aynı suçtan müebbet hapis cezası verilen Harun Doğanay'ın yanı sıra dönemin Kars İl Emniyet Müdürü olan Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman "tanık" olarak katıldı.

Duruşmada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren Karaduman, olay günü dönemin Kars Jandarma Komutanı Albay Güngör ile telefonda görüştüğünü anlatarak, "Sıkıyönetim emri var mı diye sordum, o da 'var' dedi. 'Bir ekip gönder göndereyim' dedi. O da daha sonra ekiple emri gönderdi." dedi.

Karaduman, darbe girişimi gecesi yoğun bir telefon trafiği yaşadığını ifade ederek, şunları anlattı:

"O gece darbeyi durdurmak için faaliyet ve yoğun bir görüşme içerisindeydim. Darbe netleşmeden önce bilgiler gelmeye başladıkça bütün personelimin gelmelerini, şube müdürlerinin de şubelerine gidip önlem almalarını söyledim. Ben de emniyet müdürlüğüne gittim, burada gözaltılar başladıktan sonra vatandaşları sakinleştirmek için megafonla bir konuşmam oldu."

Tanık olarak dinlenen eski Tuğgeneral Ali Avcı ise kendisine yöneltilen soruların bazılarını cevaplamazken çoğunluğuna ise "hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesiyle sürüyor.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişiminde bulundukları ve örgütle ilişkili oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar eski Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, dönemin İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, Binbaşı Ömer Talay, Yüzbaşı Ömer Şener, Üsteğmen Levent Saka, Astsubay Murat Aydoğmuş'un yanı sıra tutuksuz yargılanan 5 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

İl Jandarma Komutanlığı personelinin darbe teşebbüsünün Kars ayağının planlandığı Tugay Komutanlığındaki toplantıya katıldığı, 14. Mekanize Piyade Tugayında görevli ve olay tarihinde Kağızman üs bölgesinde bulunan eski Yarbay Harun Doğanay'ın da darbe teşebbüsüne katılmak için Kars'a getirildiği belirtilen iddianamede, Saka'nın, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında bir grup askerin, darbe girişiminin yaşandığı gece İl Emniyet Müdürlüğünün elektriklerinin kesilmesi için görevlendirildiğine, kendisine de bunlara yardımcı olması için talimat verildiğine ilişkin itirafları yer alıyor.

Sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English