Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Hobi Bahçelerinde hasat zamanı

Karatay Belediyesi tarafından Saraçoğlu Mahallesi ve Karaarslan Mahallesinde hizmete sunulan Hobi Bahçelerinde hasat bereketi yaşanıyor

Karatay Belediyesi Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçelerinde yılın ilk hasadı gerçekleştirildi.

Vatandaşların ilkbahar mevsiminden beri emek verdikleri bahçelerde yetişen ürünler toplanmaya devam ediyor.

Kendi ürünlerini yetiştirdikleri bahçelerde domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, maydanoz, fasülye vb. sebze ve meyveler bulunuyor. Vatandaşlar kendi yetiştirdikleri bu ürünlerle bir yandan doğal olarak beslenirken diğer yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. 

Büyükşehirde yaşamanın getirdiği yoğun stresi ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerine toplumun her kesiminden ilgi varken en çok emekliler tarafından ilgi görüyor. İş yaşantısına son verip emekliliğinde meşguliyet arayanlar, aradıklarını Hobi Bahçelerinde bulurken, burada emekliliklerinin tadını çıkarıyor. Aynı zamanda yoğun iş temposunun stresini ve yorgunluğunu atmak isteyen çalışanlar da iş çıkışlarını Hobi Bahçelerinde değerlendirirken apartman dairelerinde oturup bahçe özlemi çekenler ve stresini toprakla atmak isteyenler de bu bahçelerde zamanını değerlendiriyor. Bahçe sahipleri mahsullerin lezzetinin satın alınan göre çok daha fazla olduğunu belirterek; kendilerine bu imkanı sunduğu için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.
 
"Hemşehrilerimizin huzur bulacağı güzel bir alan oluşturduk" diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; "Toprakla haşır-neşir olarak stres atmaları, ekim-dikim ve hasat zamanında açık havada gerçekleştirecekleri fiziksel hareketlilik sayesinde de fiziksel aktivite içinde olabilmeleri için Saraçoğlu Hobi Bahçemizde 431  parsel, Karaaslan Hobi Bahçelerimizde 252 parsel olmak üzere toplam 683 adet parseli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kendisinin de boş vakitlerinde Hobi Bahçesine giderek vatandaşlarla iç içe olmanın sevincini yaşadığını söyledi. Başkan Hançerli, günümüz şehir hayatında insanların doğaya olan özlemini gidermek, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirip hem bu ürünlerden faydalanmak hem de boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla oluşturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinin kentleşme süreci ile birlikte topraktan ve doğadan uzaklaşan ve kendi yetiştirdiği ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English