Son Dakika Haberler

Konya’nın Karapınar ilçesinde oluşan 300’den fazla obruğa zamanla yenileri eklenirken, obruk çevresindeki araziler ekilmeye, vatandaşlar da normal yaşantılarına devam ediyor.

Karapınar’da obruk sayısı artıyor
Karapınar’da son olarak, geçtiğimiz ay ilçeye yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi Sırnık mevkisinde içerisinde yol geçen mısır tarlalarının arasında geçen ay 30 metre derinliğinde 20 metre çapındaki obruk oluştu.

Geçtiğimiz günlerde içerisine tilki düşmesiyle de gündeme gelen obruğun etrafındaki tarlalarda bulunan mısırlar hasat edilirken, obruğun etrafı tel örgü ile çevrildi.

Obruğun yakınında arazisi bulunan ve 45 yıldır çiftçilik yaptığını ifade eden Mehmet Alkan, göçüklerin yıllardır çevrede olduğunu ancak bu mevkide ilk kez bu sene oluştuğunu söyledi. 

“Bu hayat sürecek” 

Obruklarla birlikte yaşadıklarını anlatan Alkan, “Nasıl olacak biz nereye gideceğiz? Bu hayat sürecek. Nerede öleceğini, nerede gideceğini bilemezsin. Ekimini yapacak, geçimini sağlayacak. Burada doğduk burada gideceğiz biz. Benim yaşım 53, ben 45 senedir çiftçilik yapıyorum. Buralarda tarla sürüyoruz, çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Mehmet Alkan, obruğun oluştuğu gün ile ilgili de konuşarak, “Deprem oluyordu sanki. Ses geliyordu. Yerin altı oynuyordu Allah muhafaza. Yerin altı oynuyordu sanki. Şimdi ses sakinleşti. O olay yok” ifadelerini kullandı. 
Çiftçilik yapan Gökhan Kalkan (30) ise, obruğun oluştuğu günden bahsetti. O gün saat 10.30 sıralarında obruk yakınında tarlası bulunan bir komşusunun sosyal medyadan canlı yayın yaptığını, kendisinin oradan haberdar olduğunu anlatarak, “Daha sonra buraya saat 3-4 gibi geldim. Aynı sesler geliyordu, canlı yayın sırasında duyduğum sesler geliyordu. Hatta yaklaşamadık. Sanki yeraltı suyu, akıntı vardı” şeklinde konuştu. 

“Buradan hiçbir tarafa gidemeyiz” 

Obruğun yakınındaki tarlada çiftçilik yapan Ali Toy (49) da, yapacak bir şey olmadığını ifade ederek, “Başımıza geleni çekeceğiz. Buradan hiçbir tarafa gidemeyiz. Bu tarla bizim olduğu müddetçe buradayız. Ancak tarla komple giderse öyle gideriz. Yoksa buradayız biz. Böyle kısım kısım kopacak biz de bakacağız” diye konuştu. 

Karapınar ilçesi çevresinde obruk oluşumları 2000’li yıllardan sonra giderek artış gösterirken, 2017 yılına kadar irili ufaklı 300 civarında obruk tespit edildi. İlçede yerleşim yerleri yakınlarında da obruk oluşumları başladı. 2017 yılında 9 tane obruk oluşumu kayda geçerken, bu yıl içerisinde 11 tane meydana geldi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English