Son Dakika Haberler

Karabük'te FETÖ/PDY kapsamında aralarında KHK ile kapatılan KASİAD yöneticileri ve eski Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada karar çıktı Mahkeme heyeti, 15 sanığa 3 yıl 1 ay 15 gün ile 9 yıl arasında değişen hapis cezası verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KARABÜK (AA) - Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, aralarında KHK ile kapatılan Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği (KASİAD) yöneticileri ve eski Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Adem Okcu, Beytullah Çağlıyan, Eyüp Keser, Mehmet Körpen, Murat Yetişir ve Sadık Benlioğlu ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık Ahmet Ramazanoğlu da Burhaniye T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Son savunmaları alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 15 sanığa "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan değişen miktarlarda cezalar verilmesini, cezaevinde hayatını kaybeden Murat Tüfekçi hakkında açılan davanın ise düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuksuz sanık Ramazan Taşkıran'a 9 yıl, Beytullah Çağlıyan ve Ahmet Ramazanoğlu'na 8 yıl dokuzar ay, Murat Yetişir'e 8 yıl 1 ay 15 gün, Adem Okcu, Mehmet Körpen, Sadık Benlioğlu ve Mustafa Duman'a 7 yıl altışar ay, Eyüp Keser, Bilal Gürsoy ve Nurettin Çeşmeci'ye 6 yıl üçer ay, Mustafa Gencay'a 3 yıl 9 ay, Aynur Gencay, Mustafa Tulumoğlu ve Tamer Akbaş'a 3 yıl 1 ay on beşer gün hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklardan Taşkıran hakkında adli kontrol uygulamalarının ve yurt dışına çıkış yasağının devamına, Okcu, Çağlıyan, Ramazanoğlu ve Yetişir'in tutukluluk hallerinin devamına, Körpen ve Benlioğlu'nun yaşları ve sağlık durumlarını nazara alarak hükümle tahliyelerine, Keser'in ise tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine hükmederken, tutuksuz sanıklar Gürsoy ve Çeşmeci'nin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartlarının devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, M.A.E'ye ceza verilmesine yer olmadığına, M.K. ile N.Ç'nin ise beraatına, cezaevinde hayatını kaybeden Murat Tüfekçi hakkında açılan davanın düşürülmesine hükmetti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English