Son Dakika Haberler

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'ndaki eylemlere ilişkin, 72'si tutuklu 239 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'ndaki (KHO) eylemlere ilişkin, 72'si tutuklu 239 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde eski KHO Dekanı tuğgeneral Kerim Acar'ın emir astsubayı Mustafa Erol savunma yaptı.

Erol, olay tarihinde astsubay başçavuş rütbesiyle eski tuğgeneral Acar'ın yanında görev yaptığını, 15 Temmuz günü komutanının verdiği emirler çerçevesinde hareket ettiğini savundu.

Okula gelmesi istendiğinde kısa süre içerisinde yola çıktığını, yollarda askerler tarafından belli noktalarda durdurulduğunu, kimlik göstererek bu noktalardan geçtiğini ileri süren Erol, buradaki askerlerden "alarm" durumu olduğunu öğrendiğini ve aracını otoparka bırakarak 3 No'lu nizamiyeden iş yerine girdiğini belirtti.

Erol, içeri girdiğinde Acar'ı, albay İlhami Polat'ı ve alay personelini toplanma alanında gördüğünü, Acar'ın yanına yaklaştığında Polat'ın komutana hitaben kendisini kastederek, "Mustafa kapalı Land aracı müsadeniz olursa, 2 No'lu nizamiyenin önüne çeksin." dediğini aktardı.

Bunun üzerine 2 No'lu nizamiyeye saldırı olabileceğini düşündüğünü ileri süren Erol, "Komutan ile herhangi bir görüşme yapmadan Land'a binip, nizamiyeye bu aracı götürerek araç girişini kapatacak şekilde yatay vaziyette park ettim." diye konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde okul komutanı İzzet Çetingöz ve emir astsubayı Ahmet Çörpan'ın ellerinin, ayaklarının ve ağızlarının plastik kelepçeler ve koli bantları ile sıkı bir şekilde bağlanmış olduğunu gördüğünü belirten Erol, "Daha sonra ellerini ve ayaklarını çözdük, okul komutanının ayağa kalkmasının ardından Ali Tolga Sıçrar'a 'Bunu bana nasıl yaptınız' gibi bir şey söyledi. Biz de Sıçrar'ı tutarak, ellerini bağlayıp odadan çıkardık. Okul komutanı ile Acar da arkamızdan geliyordu. Daha sonra karargah nöbetçi astsubayına Sıçrar'ı teslim ettik." ifadesini kullandı.

Rütbesi gereği darbeye yönelik emir komutada bir rolü olamayacağını, o gece darbecilere karşı mücadele ettiklerini düşündüğünü ileri süren Erol, örgüt üyeliği suçlamalarını reddetti.

- "Bir yıldır o gömlek hiç mi yıkanmadı?"

Mahkeme Başkanı Muhammed Yavuz, sanığın ikametindeki gömleğinin cebinde ele geçirilen 1 doları hatırlatması üzerine Erol, söz konusu doların bir yıl önceki düğünden kaldığını, özel anlamı olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine Başkan Yavuz, "Bir yıl önceki düğünden kalan 1 doların senin gömleğinin cebinde ne işi var? Bir yıldır o gömlek hiç mi yıkanmadı yoksa o dolara kutsiyet mi affediyorsun? diye sordu. Sanık Erol da "Benim 20'ye yakın gömleğim var ben o gömleği hatırlamıyorum." şeklinde yanıt verdi.

Sanık eski üsteğmen Hasan Yalaza da darbe girişiminden önce Anafartalar Taburu 4. Bölük takım komutanı olduğunu, kalkışma haberlerini izledikten sonra karargaha gittiğini anlattı.

Yalaza, saat 22.00 civarında evinde otururken taburun WhatsApp grubundan kıdemli bölük komutanı yüzbaşı Miraç Karakuş tarafından "Eğitim kıyafetli olarak acil mesaiye gelin" şeklinde mesaj geldiğini ve bunun üzerine kıyafetlerini giyip okula gittiğini iddia etti.

Kara Harp Okuluna girdikten sonra, 5. Akdeniz Taburu'nun tam teçhizatlı olarak içtima aldıklarını gördüğünü, içtimayı kimin aldığını, hangi rütbelilerin orada olduğunu görmediğini öne süren Yalaza, odasına geçerek kıyafetlerini giydiğini, koridora çıkınca tabur nöbetçi subayı üsteğmen Emrah Akdeniz'in "silahlarınızı alın" dediğini sonrasında depoya giderek, depoyu gidip silah aldığını ileri sürdü.

Yalaza, kimseye karşı silah kullanmadığını darbe eylemine karışmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada savunma yapan eski üsteğmenler Osman Torunoğlu ve Kadir Güç de üzerlerine atılı suçları kabul etmeyip, beraat talebinde bulundu.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English