Son Dakika Haberler

Kanser hastası Seyfettin: "Yaklaşık 5 yıl önce yaptırdığım tetkikler sonucu doktorlar rahim kanserine yakalandığımı söyledi. Maddi sıkıntıdan dolayı çareyi zehirli yılan eti yemekte buldum" "Zehirli yılanları bir hafta boyunca buzlukta beklettikten sonra normal hayvan eti gibi pişirip yiyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KERKÜK (AA) - ALİ MUKARREM GARİP - Irak'ın Kerkük kentinde rahim kanseri teşhisi konulan Sevinç Seyfettin, maddi sıkıntıdan dolayı çareyi zehirli yılan eti yemekte buldu.

Kerkük kent merkezinde 3 çocuğuyla derme çatma evde oturan Seyfettin (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yaklaşık 5 yıl önce yaptırdığım tetkikler sonucu doktorlar rahim kanserine yakalandığımı söyledi. Işın tedavisi için aylık bin 200 dolar para ödemem gerekiyordu. Maddi imkanım buna el vermediğinden akrabalarımın da tavsiyesi üzerine çareyi zehirli yılan eti yemekte buldum." dedi.

- "Yılan etini pişirip yiyorum"

Maddi imkansızlık nedeniyle tedavisi için kullandığı zehirli yılanları, hayvan güden çobanlardan para karşılığında temin ettiğini ifade eden Seyfettin, ''Yılan etinin tedavimde etkili olduğunu görünce her bir yılanı 40-50 dolar karşılığında satın alıyorum. Yılanlar ömrümü bir ay daha uzatıyor. Zehirli yılanları bir hafta boyunca buzlukta beklettikten sonra normal hayvan eti gibi pişirip yiyorum. Böylece vücudumun tüm organları yaklaşık bir ay boyunca iyileşiyor ve kendimi daha iyi hissediyorum." şeklinde konuştu.

Yılanları satın aldığı köylere 2014 yılının Haziran ayından itibaren terör örgütü DEAŞ'ın saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye gidemediğini dile getiren Kerküklü Türkmen hasta Seyfettin, ''DEAŞ militanlarının Kerkük'ün güneyini ele geçirmesinden sonra köy yolları kapandı ve yılanları temin ettiğim insanları bir süre bulamaz oldum. Söz konusu saldırılarla birlikte yılanların fiyatı da yükseldi. Yılanları düzenli satın alamadığım için sağlığım gittikçe bozuluyor.'' ifadelerini kullandı.

- Yılan eti rahim kanseri tedavisinde kullanılabilir mi?

Kerkük kentindeki Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Nebil Hamdi, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Rahim kanseri genel olarak 45 - 50'li yaş üzeri kadınlarda sıkça rastlanan bir vakadır. Bunun tıp alanındaki tedavisinde yılan etinin tüketilmesi yer almıyor. Ancak özellikle kırmızı ve işlenmiş etlerin az tüketilmesi kanser riskini de azaltıyor.'' bilgisini paylaştı.

Hamdi, tıpta yılan eti yiyerek kanserle mücadele etme yönteminin olmadığını vurguladı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English