Son Dakika Haberler

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ve Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesince düzenlenen "Kanserde Farkındalık" etkinliğinde, kanseri yenen hastalar ve hekimler tarafından vatandaşlara "Yeni yeşeren hayatlar umut dağıtıyor" mesajıyla çam fidanı dağıtıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ve Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesince düzenlenen "Kanserde Farkındalık" etkinliğinde, kanseri yenen hastalar ve hekimler tarafından vatandaşlara fidan dağıtıldı.

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle, bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında, kansere karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla stant kuruldu ve vatandaşlara broşürlerle bilgilendirme yapıldı.

Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesinde kanser tedavisi gören ve hastalığı yenen hastalar ile hekimler, vatandaşlara "Yeni yeşeren hayatlar umut dağıtıyor" mesajıyla çam fidanı verdi.

Stantta görevli Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Gülnihal Tufan ve Genel Cerrahi Uzmanı Ergün Yüksel, vatandaşlara kanserde beslenme, kanser tanısı alan hastalara ve ailelerine yönelik psikiyatrik desteğin önemi, kanserden korunma ve hastalık hakkında bilgi verdi. verildi.

- Güneş ışınlarına maruziyetten kaçınılmalı"

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tufan, dünya genelinde hala kanserin görülme sıklığının yüksek olduğunu belirterek, "Kanser, dünya ölüm nedenleri arasında birinci, Türkiye'de de kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 96 bin erkek ve 67 bin kadına kanser tanısı konulmaktadır." dedi.

Kanserden korunmak için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurgulayan Tufan, etkinlikle de bu konuda toplumsal bilincin yükseltilebilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kanserden korunmak için bireysel tedbirlerin alınabileceğinin altını çizen Tufan, bunun için kilo kontrolünün önem taşıdığını ve gün içinde yeterli fiziksel aktivite yapılması gerektiğini bildirdi.

Tufan, tütün ve tütün mamullerinin kullanımından kaçınılması, alkol tüketilmemesi gerektiğini de belirterek, kimyasallar ile güneş ışınlarına maruziyetten kaçınılmasının önemini vurguladı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English