Son Dakika Haberler

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Avlacık köyünde yaşayan yaşlı çift, 25 yıl önce şehit düşen oğullarının kabri Ramazan Bayramı'nda yalnız kalmasın diye hasta olmalarına rağmen köyden ayrılmıyor.

“Kandil kurursa içimiz rahatlar“
Avlacık köyü Ulualan Mahallesi'nde yaşayan Sadık (85) ve Huriye Tokat (80) çiftinin 8 çocuğundan Selahattin Tokat, 1993 yılında Van'da vatani görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü.

Baba Tokat, şehir merkezindeki şehitliğin uzak olması nedeniyle oğlunun naaşını köydeki evlerinin yanındaki bahçeye yaptırılan mezara defnettirdi. Zamanla ailenin diğer çocukları ve köy halkı da şehre göç etti. Köyde kalan tek hanenin sahibi Sadık Tokat ise eşi ile köyde yaşamayı sürdürüyor.

Kastamonu il merkezinde yaşayan iki oğlunun yanına da gitmeyen çift, 25 yıldır her gün ziyaret ettikleri şehidin kabri başında dua edip mezarın bakımını da yapıyor.

Sadık Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu köyde doğup bu köyde öleceklerini söyledi. Bir süre önce Ankara'da anjiyo olduğunu belirten Tokat, şöyle devam etti:

"Hastalandım, Ankara'ya gittik, anjiyo yaptılar. 10 gündür burada yoktum. 'Hasta halinle gitme' dediler ama biz duramadık. Arife günü geldik. Gelir gelmez önce mezarın başına durduk. O bayramı yalnız geçirmesin ziyaretini yapalım diye duramadık köye geldik. Hiçbir bayramda yalnız bırakmadık, bırakmayacağız da. Yaşlı ya da hasta ölene kadar onu burada yalnız bırakmayacağız. Bizim burada yaptığımız hiçbir işimiz yok. Şu yaştan sonra bizim başka neyimiz olur? Burada sadece o yalnız kalmasın diye bekliyoruz."

- "Kandil kurursa içimiz rahatlar"

Kandil operasyonunu desteklediklerini aktaran Tokat, "Vursunlar PKK'yı, hem de vurmalılar da. Onlar bizim çoluğumuzu çocuğumuzu öldürürken biz çektiysek onlar da çeksin. Kandil kurursa bizim içimiz rahatlar." dedi.

Tokat, köy mezarlığının bakımının yapılmasını istedi.

- "Her gün oğlumun mezarındaki fotoğrafı siliyorum"

Huriye Tokat ise eşiyle birbirlerine destek olarak hayatlarını sürdürdüklerini dile getirdi. Eşinin hasta olduğunu ifade eden Tokat, "Eşim hasta ama biz oğlanı bırakıp gidemiyoruz. O buradayken, mezarı buradayken onu nasıl yalnız bırakacağız? Bırakamayız ki. O sanki bir canlı gibi. Burada başına varıp bir dua edince rahatlıyoruz. Her gün gelip mezarı üzerindeki fotoğrafını siliyorum, bakımını yapıyorum." diye konuştu.

PKK'ya karşı verilen mücadelenin arkasında olduklarına dikkati çeken Tokat, "Onların köklerini kurutsunlar. Kandil'de onların kökü kurursa bizim de içimiz rahatlar." dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English