Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kanada'da camiye yönelik silahlı saldırı

Saldırı sonrası, Müslümanlara karşı ülkede nefret söylemlerinde artış olduğu belirtilirken 1 kişi gözaltına alındı Caminin görüntüleri olay sonrası ilk kez yayınlandı Saldırıda hayatını kaybedenlerden üçünün cenazesi yarın kaldırılacak Ölenlerin yakınlarına destek için yardım kampanyası başlatıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
MONTREAL (AA) - Kanada'nın Quebec kentinde iki gün önce yaşanan terör saldırısı sonrası, ülkede Müslümanlara karşı nefret söylemlerinde artış olduğu bildirildi.

Montreal Polis Şefi Phillippe Pichet, yaptığı basın açıklamasında, saldırının olduğu pazar gününden bu yana Müslümanlara karşı nefret içerikli sosyal paylaşımlarla ilgili 14 ayrı şikayet aldıklarını söyledi.

Pichet, "Bu rakam, saldırı gecesinden başlayarak salı gününe kadar ani artış gösterdi. Geçen mayıs ayından yıl sonuna kadar bu tarz toplam 55 şikayet aldığımız düşünülürse, bunun ciddi bir artış olduğunu görürüz." dedi.

Ayrıca Pichet, nefret suçlarını izleme ve müdahale için 55 kişilik yeni bir ekip oluşturduklarını belirtti.

- 1 kişi gözaltına alındı

Bu arada, sosyal medyada İslam ve Müslümanlık karşıtı nefret içeren paylaşımlarda bulunan bir Kanadalının gözaltına alındığı açıklandı.

Montreal Polis Sözcüsü Raphael Bergeron, kimliği açıklanmayan bir kişinin, Müslümanları hedef gösteren paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

Bergeron, gözaltında tutulan 47 yaşındaki şahsın elektronik ekipmanlarına el konulduğunu ve evinde arama yapıldığını kaydetti.

- Caminin görüntüleri basına servis edildi

Bu arada, Quebec İslam Kültür Merkezi Camisi'nin görüntüleri ilk kez basına servis edildi. Cami yönetimi tarafından çekilen görüntüler caminin Facebook sayfasından paylaşıldı.

Yaşanan saldırının izlerinin görülebildiği görüntüler, Kanada ve dünya basını tarafından kullanılmaya başlanırken, görüntülerdeki kan izleri ve duvarlardaki kurşun delikleri dikkati çekti.

- Ölenlerden 3'ünün cenazesi yarın

Saldırıda hayatını kaybeden 6 kişiden, Hassane Abdelkrim, Khaled Belkacemi ve Aboubaker Thabti için yarın Maurice Richard Arena'da cenaze töreni düzenlenecek.

Quebec kentinde henüz Müslüman mezarlığı olmadığı için cenazeler, kılınacak namazın ardından Laval bölgesindeki Müslüman Mezarlığına defnedilecek.

Öte yandan, saldırıda ölen Azzeddine Soufiane, Mamadou Tanou ve Ibrahima Barry'nin ailelerinin, yakınlarını ülkelerinde defnetmek istedikleri bildirildi.

- Yardım kampanyası başlatıldı

Quebec'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek için açılan iki ayrı yardım hesabından birinde 243 bin, diğerinde de 130 bin Kanada doları toplandı.

Bağış kampanyasına, Müslüman toplum üyelerinin yanı sıra Kanadalılar da katkıda bulunuyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English