Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kalp hastalarına "kaplıca tedavisi" önerisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şişli: "Kalp hastalarında termal yükü azaltacak sıcaklıkta ve termal hissetme toleransı azaltacak şekilde karbondioksitli, kükürtlü sular kullanarak uygulamalar yapmak çok faydalı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Şişli, kaplıca tedavisinin ve banyo terapilerinin kalp hastaları açısından faydalı olduğunu bildirdi.

Şişli, Trakya Üniversitesi (TÜ) Fiziksel Aktivite ve Sağlık Topluluğu tarafından TÜ Devlet Konservatuvarı toplantı salonunda düzenlenen "Kardiyopulmoner Rehabilitasyon" konulu sempozyumda suda yapılan egzersizlerin kalp rahatsızlığı yaşayan hastalara önemli yararlar sağladığını söyledi.

Su içi egzersizlerin hastalara birçok avantaj sağladığını anlatan Şişli, yapılan hareketlerde yükün çoğunun su tarafından alındığını belirterek, "Egzersizi su içinde yaptığınız zaman eklemlere binen yük daha az olduğu için yaşlı, obez, hareket güçlüğü çeken kişileri su içinde daha rahat hareket ettirebiliyoruz. Yükün çoğunu su alıyor bu durumda" dedi.

-"Hastalara bir güven hissi uyandırıyor"

Su egzersizlerinin önemine vurgu yapan Şişli, "Su terapisi hareket rahatsızlığı olan tüm hastalar için uygulanabilir. Eklem hareket açıklığını, kasın esnekliğini ve omurganın uyumunu arttırıyor. Su hareketi yavaşlattığı için daha dengeli bir harekete izin vermesinden dolayı faydalı. Düşme korkusu olan hastalara bir güven hissi uyandırıyor. Bunlardan dolayı birçok hastalıkta su terapisi kullanılabilir.” diye konuştu.

Kalp hastalarına kaplıca tedavisini ve banyo terapilerini önerdiklerini belirten Şişli, şunları kaydetti:

"İklimsel koşullar, sıcaklık koşulları, hastanın önceden yapılmış testlerini göz önünde bulundurarak hastanın stabil olduğu dönemlerde kaplıcalar gibi bütünsel rehabilitasyon olanağından yararlanılmalı. Kalp hastalarında termal yükü azaltacak sıcaklıkta ve termal hissetme toleransı azaltacak şekilde karbondioksitli, kükürtlü sular kullanarak uygulamalar yapmak çok faydalı. Suya dalma etkisi de ayrıca bir katkı sağlıyor. Sadece su ile de değil, kaplıcaların stresten uzak bir konseptleri de var. Hem psiko-sosyal açıdan hem de beslenme şekillerine kadar yeni bir motivasyon sağlaması açısından kaplıcaları, banyo terapileri, hidroklimataloji tedavilerini kalp hastalarına öneriyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English