Son Dakika Haberler

"Biz, kalıcı bir siyasi iktidara son derece önem veriyoruz. Bu nedenle yeni anayasa değişikliğiyle bizler, güçlü bir hükümet altyapısının oluşturulmasını arzu ediyoruz ki toplumda uzlaşma kültürü gelişsin ve bir anlamda artık yüzde 50'nin üstünde oy alan bir hükümet yapısı oluşsun"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kalıcı siyasi iktidara son derece önem verdiklerini belirterek, "Bu nedenle yeni anayasa değişikliğiyle bizler, güçlü bir hükümet altyapısının oluşturulmasını arzu ediyoruz ki toplumda uzlaşma kültürü gelişsin ve bir anlamda artık yüzde 50'nin üstünde oy alan bir hükümet yapısı oluşsun." dedi.

Elvan, Mersin Ziraat Odasınca bir restoranda düzenlenen "Akdeniz Meyve Sineği Zararlısı ile Mücadele Eylem Planı Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, projeyle tarımsal ürünlerdeki verimliliğin artacağını, ürünlerin kalitesinin daha da iyileşeceğini söyledi.

Çalışmanın uygulamaya konulmasıyla tarımsal alandaki problemlerin yaşanmayacağına işaret eden Elvan, bu alandaki birlikteliğin her alanda devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Elvan, Mersin'in yaş meyve ve sebze ihracatında önemli konumda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Allah'ın izniyle Mersinimizi yaş meyve ve sebze üretiminde marka şehir haline getirecek adımları da inşallah bundan sonraki süreçte birlikte atacağız. Türkiye'nin yaş meyve ve sebze alanında önemli ihracatçı illerimizden biri Mersin. Bizler, ağırlıklı olarak Rusya'ya bağımlı bir yapıda üretimimizi sürdürüyoruz. Eğer bu ülkeye olan ihracatımız iyiyse üretimde de çiftçimizin yüzünün güldüğünü görüyoruz ancak pazarları çeşitlendirmemiz bizim açımızdan son derece önemli. Bunun için bir ay önce Körfez ülkelerinin yaş meyve ve sebze ithalatçılarını Mersin'e getirdik ve ihracatçılarımızla buluşturduk. Körfez ülkelerinden gelen ithalatçılar Mersinimize hayran kaldılar. O tarımsal üretimdeki kapasitemizi, modernizasyonu ve verimliliği net bir şekilde gördüler. İnşallah pazarımızı daha da çeşitlendireceğiz ve Mersinimizi çok daha iyi noktalara hep birlikte götüreceğiz."

Bir ülkede kalıcı istikrar olduğu müddetçe önünün açık olacağına dikkati çeken Elvan, Türkiye'de siyasi istikrarın sağlanamadığı dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Elvan, anayasa değişiklik paketi için 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, "Biz, kalıcı bir siyasi iktidara son derece önem veriyoruz. Bu nedenle yeni anayasa değişikliğiyle bizler, güçlü bir hükümet altyapısının oluşturulmasını arzu ediyoruz ki toplumda uzlaşma kültürü gelişsin ve bir anlamda artık yüzde 50'nin üstünde oy alan bir hükümet yapısı oluşsun." diye konuştu.

Elvan, anayasa değişiklik paketinin, ülkenin geleceğini hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz bugünü düşünseydik, böyle bir girişimde bulunmazdık ama Türkiye'nin geleceği için, 10, 20, 30 yıl sonra ülkenin kalıcı bir şekilde büyümesi ve kalkınması için güçlü bir hükümet altyapısına, toplumda uzlaşma kültürüne ihtiyacımız var. Uzlaşma anlayışının daha da gelişeceği bir altyapıyı oluşturuyoruz. Allah'ın izniyle bu ülkenin evlatları olarak sizler, alın teriyle ekmeğini, aşını kazanan siz değerli kardeşlerim Türkiye'nin önünü açacak bu yolda ciddi bir destek vereceksiniz. Mersin tarımımız, ziraatimiz çok daha iyi yerlerde olacak."

Programa Elvan'ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English