Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kalkınma Bakanı Elvan: İşsizlikteki azalış sürecek

Kalkınma Bakanı Elvan, "Ekonomiye yönelik alınan önlem ve atılan adımlarla işsizlik, gelecek dönemlerde de azalışını sürdürecek." dedi.

Kalkınma Bakanı Elvan: İşsizlikteki azalış sürecek
Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, ekonomiye yönelik önlemler ve atılan adımlarla işsizliğin gelecek dönemlerde de azalışını sürdüreceğini belirterek, "Milli istihdam seferberliğinin bundan sonraki dönemde yapacağı katkı, bu konudaki iyileşmeyi güçlendirecektir." ifadesini kullandı.

Elvan, yazılı açıklamasında, nisan ayına ilişkin i̇ş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

İşsizlik oranının, nisan döneminde beklentilerin altında gerçekleşerek yüzde 10,5 olduğuna işaret eden Elvan, bir önceki dönemde yüzde 11,7 olan oranın 1,2 puan azaldığını ve 3 milyon 642 bin olan işsiz sayısının 3 milyona 287 bine gerilediğini hatırlattı.

"4 dönem üst üste düşüş gözlendi"

Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranında Ocak 2017'den başlayarak 4 dönem üst üste düşüş gözlendiğine işaret eden Elvan, söz konusu oranın bir önceki döneme göre 0,2 puan azalarak, yüzde 11,3 olarak gerçekleştiğini kaydetti. 

Elvan, ekonomiye yönelik önlemler ve atılan adımlarla işsizliğin gelecek dönemlerde de azalışını sürdüreceğini vurgulayarak,"Milli istihdam seferberliğinin bundan sonraki dönemde yapacağı katkı, bu konudaki iyileşmeyi güçlendirecektir. Mevcut durumda devam eden ve 2017 yılında uygulamaya konulan yeni istihdam teşviklerinin etkisiyle önümüzdeki dönemde istihdam oranında da artışların gerçekleşmesi ve bununla birlikte işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesi beklenmektedir. 2017 yılı Haziran ayı işsizlik sigortası verileri işsizlik oranlarında düşüş olabileceğini teyit etmektedir." diye konuştu.

"Kadınlarda iş gücüne katılım oranı dikkat çekici"

Türkiye ekonomisinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 519 bin kişilik ilave istihdam oluşturulduğunun altını çizen Elvan, son veriler incelendiğinde tarım dışı sektörlerde nispeten güçlü iyileşme olduğunu ve 550 bin kişilik artış kaydedildiğini aktardı.

Elvan, iş gücüne katılım oranlarındaki artış eğiliminin sürdüğüne değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bir önceki yılın aynı dönemine göre iş gücüne katılım oranı 0,7 puan (982 bin kişi) artarak yüzde 52,7'ye yükselmiştir. Özellikle kadınlarda iş gücüne katılım oranındaki (0,8 puan) artış dikkat çekicidir. İş gücüne katılım oranlarındaki güçlü artışlarla birlikte işsizlik oranlarında gerilemenin sürmekte olması ekonominin istihdam oluşturma kapasitesinin devam ettiğini göstermektedir."

Sanayi sektöründe istihdam bir önceki yılın aynı dönemine göre 9 bin kişi azalırken, hizmetler sektöründe güçlenen artış trendinin sürdüğüne işaret eden Elvan, hizmetler sektörü istihdamında (inşaat dahil) 559 bin kişilik artış kaydedildiğini belirtti.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English