Son Dakika Haberler

"Evet zaman zaman kurlarda oynama söz konusu oluyor, o da yerli yerine oturacaktır. İş dünyamızın hükümetimize ve ülkesine güvenmesini ve kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmesini arzu ediyorum" "Hiçbir şekilde popülist bir yaklaşım içinde olmadık. Bizim için bütçe disiplini önemli, bütçe açığını belirli bir oranda tutmak zorundayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, döviz kurlarında zaman zaman oynamalar söz konusu olabildiğini ancak bunun dengeye oturacağını belirterek iş dünyasının ülkesine güvenerek çalışmalarını sürdürmesini arzu ettiklerini bildirdi.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından Kaya Termal Otel Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Elvan, Türkiye'nin 2003-2016 döneminde küresel krize rağmen yıllık yüzde 5,6'lık ortalama büyüme performası gösterdiğini, 15 yıl öncesine göre kamu ve özel kesimin yatırım tutarlarının 4 kat arttığını ifade etti.

Son dönemde çok önemli reformlar yapılmasına rağmen halen eksiklerin olduğunu dile getiren Elvan, nitelikli işgücü ve imalat sanayinin geliştirilmesi gibi konularda adımların atılması gerektiğini bildirdi.

Bakan Elvan, katma değeri yüksek üretimin önemine işaret ederek üretim ve ihracat üzerindeki ithalat bağımlılığının azaltılması gerektiğini dile getirdi.

Genç, dinamik ve girişimci ruhu yüksek bir topluma sahip olduklarını kaydeden Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Herhangi bir bölgede kriz çıktığı zaman kısa süre içinde başka ülkelere ihracat yapabilen bir özelliğe sahibiz. Biz iş dünyasıyla gurur duyuyoruz. Gerçekten ülkemizin en dinamik unsurları sizlersiniz. Hangi şartlar olursa olsun Türkiye'nin konjonktürel olarak bazı ülkelerle sorunları olabilir ama Türkiye ekonomisi dimdik ayaktadır, büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir."

- Cari açık hedefi

Bakan Elvan, sürdürülebilir bir büyüme için mali disiplinin devam etmesinin şart olduğuna dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evet zaman zaman kurlarda oynama söz konusu oluyor, o da yerli yerine oturacaktır. İş dünyamızın hükümetimize ve ülkesine güvenmesini ve kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmesini arzu ediyorum. Alınması gereken tedbirler varsa ki Orta Vadeli Programımıza bakmışsınızdır, bu tedbirleri alıyoruz. Hiçbir şekilde popülist bir yaklaşım içinde olmadık. Bizim için bütçe disiplini önemli, bütçe açığını belirli bir oranda tutmak zorundayız. Cari açığı daha da aşağı çekebilmek için daha fazla yoğunlaşmamız ve yatırım yapmamız gerekiyor."

Türkiye'de yatırım yapan her firmanın nereden gelirse gelsin yerli ve milli olduğunu kaydeden Elvan, bu ülkede üretim yapan, istihdam sağlayan, ekonomiye katkı sağlayan tüm firmalara destek olduklarını, ayrım yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English