Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kairos Olive House Kendine Has Teknikleri ile Soğuk Sıkım Zeytinyağı Üretimi Yapıyor!

Kairos Olive House Kendine Has Teknikleri ile Soğuk Sıkım Zeytinyağı Üretimi Yapıyor!

Kairos Olive House Kendine Has Teknikleri ile Soğuk Sıkım Zeytinyağı Üretimi Yapıyor!

Kairos Olive House firması son zamanlarda kendini çok geliştirerek yeni üretim tesisleri kurup üretimine hızla devam etmektedir. Kaliteli zeytinyağı elde etmek için: Zeytinlerin hasattan en kısa süre içinde işlenmesi gerekmektedir. Çünkü zeytin bekletilirse fermante olur bunun olması zeytinyağının kalitesinin düşmesine yol açar. Bilindiği üzere zeytinyağlarının hepsi doğaldır ama önemli olan ne kadar doğal olduğudur. Bunun için birçok faktör vardır. Bunlar sırasıyla zeytinin hasattan sonra zeytinin yetiştiği ortam hava su her şeyin kalitesi daha sonra hasattan sonra ne kadar süre sonra işleme alındığı ve asit oranı gibi önemli faktörler vardır.

Firma zeytin bahçelerinde en iyi şartlarda yetiştirmektedir ve toplaması da bir o kadar kalitelidir. Soğuk sıkım zeytinyağı üretimini kaliteli yapan şey en fazla 27 derecede sıkım yapılmasıdır ve en fazla hasattan 40-45 dakika arasında soğuk sıkım yapılmalıdır. Zeytinyağları farklı şekilde sıkımı yapılır bunlar arasında en kaliteli zeytinyağı soğuk sıkımdır. Kairos Olive House zeytinyağı saklama işini de çok iyi şekilde yapmaktadır. Güneş görmeyen ampul ışığı görmeyen bir şekilde saklamaktadır çünkü diyelim ki sıkımı çok doğru yaptınız her şey güzel kaliteli bir yağ elde ettiniz ama saklama koşullarını sağlamazsanız o yağı heba etmiş olursunuz. Kairos Olive House bu işi çok iyi bir şekilde uzun yıllardır yapmaktadır. Kairos Olive House’un üretim tesislerinden bahsedecek olursak; şehirlerin büyümesiyle birlikte birçok zeytinlik yerleşim alanları bunların yakınlarında kalmıştır.

Kairos Olive House Soğuk Sıkım Zeytinyağı Üretimini Nasıl Yapıyor?

Atık sular, hava kirliliği elektrik hatları vb. sebepler zeytinyağının mahsulünüzü olumsuz yönde etkilemektedir. Bu saydığımız faktörlerde zeytinyağının doğallık kalitesini bozmaktadır. Düşünün bir zeytin yağının organik olabilmesi için yağın elde edildiği zeytin çiftliğinin çevresi, yerleşim alanlarından uzak olması, atık sahalarından, sanayi bölgelerinden hatta ve hatta yüksek gerilim alanlarından uzak olması, zeytin yetiştirilirken kullanılan tarım ilacı, kullanılan gübrelerin kalitesi, inorganik gübre vb. kimyasalların kullanılmaması gerekir.

Bu saydığımız faktörleri üzülerek söyleyebiliriz ki sağlayan çok az firma var. Kairos Olive House bu kriterlere uygun soğuk sıkım zeytinyağı üreten nadir firmalardan birisidir. En kaliteli zeytin yağı soğuk sıkım tekniğiyle üretilmektedir. Soğuk sıkım zeytinyağı elde etmek için bazı kriterler vardır. Tekrar söylemeliyim ki En fazla 27 derece ısıda ve hasattan 40-45 dakika içinde yapılmalıdır. Zeytinyağının içerisindeki insan sağlığına faydalı vitamin, mineral gibi çok sayıda önemli madde bu aşamada ortaya çıkar. Kairos Olive House hasattan sonra işlemeden bekletilen zeytinleri yerden 30 cm yüksekliğindeki yığınlar şeklinde iyi havalandırılmış serin depolarda saklar. Zeytinleri zamanında toplar ve fazla bekletmeden yağhanede iyice temizler.

Firmanın Benimsediği Prensipler

Doğal zeytinyağını gerekli su işlemlerinden geçirip en uygun kaplarda serin ve ışık almayan tesisinde dinlendirilir. Kairos Olive House’un çok tercih edilmesinin bir sebebi ise çok fazla referansı olmasıdır yıllardır bu piyasanın içinde kendini kanıtlamış bir firma olmasıdır. Referansın bu işte önemi büyüktür çünkü Türkiye’de zeytinyağı tacirleri çok fazla hile yapmaktadır. Hiç zeytinyağı karıştırma olayını duydunuz mu? Zeytinyağı karıştırma olayı bir miktar kaliteli zeytin yağı ürettiniz diyelim bir miktarda bazı sebeplerden dolayı ürettiğiniz zeytinyağı biraz kalitesiz çıktı bunu heba etmek istemeyen tüccarların yaptığı işleme zeytinyağı karıştırma olayı deniliyor kalitesiz yağ ile kaliteli yağı karıştırıp aslında o kadar emek verilip üretilen kaliteli zeytinyağını da heba etmiş oluyorlar. Bu yüzden zeytinyağı alırken aldığınız firmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Firma size bu güvenceyi veriyor en kaliteli bir şekilde zeytinyağını sizlere önünüze sunuyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English