Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kadın derneklerinden Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine kadın derneklerince tepki gösterildi.

Kadın derneklerinden Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki
Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "onur kırıcı" olarak nitelendirdi.

Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım. Siyasette yapılan işleri eleştirebiliriz ama bu tarz söylemler hoş değil. Bir tarafı tamir ederken kadınları üzmeyelim, hiçbir kadına yapılmasını istemeyiz. O mahiyette söylüyorum." dedi.

- "O sözler yapılan hadiseden çok daha çirkin"

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da kötü sözün sahibine ait olduğunu belirtti.

"Bu sözler orada yapılan hadiseden çok daha çirkin" diyen Ünay, "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

- "Bir insanın ağzına yakıştıramıyorum"

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise siyaset dilinin çirkinleştiğini, kahvehane argosu ve sokak ağzıyla grup toplantısında konuşulduğunu ve cinsiyetçi sözlerle bir bakanın aşağılandığını söyledi.

"Bakanın uygulamaları ve politikalarından bağımsız olarak böyle bir dille eleştirilmesini kesinlikle herhangi bir insanın ağzına yakıştıramıyorum. Bu bir ana muhalefet partisi lideri ve grup toplantısı olduğunda kesinlikle yakışıksız bir durumdur." değerlendirmesinde bulunan Sönmez, CHP grup toplantısında bunun alkış almasının da kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çekidüzen vermek zorundadır." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English