Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "(Taşeron işçilerle ilgili düzenleme) Bu sorunun çözümünü Türkiye'nin gündemine taşıyan, çok önemli bir yasal düzenlemeyle taşeron işçilerin sendikal örgütlenme, toplu sözleşme başta olmak üzere bir kısım haklarını güvence altına alan hükümetimiz, işçilerimizi kamu işçisi olarak istihdam ederek bunu taçlandıracaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye dair, "Bu sorunun çözümünü Türkiye'nin gündemine taşıyan, çok önemli bir yasal düzenlemeyle taşeron işçilerin sendikal örgütlenme, toplu sözleşme başta olmak üzere bir kısım haklarını güvence altına alan hükümetimiz, işçilerimizi kamu işçisi olarak istihdam ederek bunu taçlandıracaktır." dedi.

Arslan, Hak-İş tarafından düzenlenen "Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi"nin ATO Congresium'daki kapanış toplantısında, kadınların sorununun kadın ve erkeklerin elbirliğiyle çözülebileceğini söyledi.

Hak-İş'in sadece ülke ve bölgenin değil, yeryüzünün bütün mazlumları için yola çıktığını ifade eden Arslan, kadın konusundaki çabalarını da tüm yeryüzüne taşımak istediklerini dile getirdi.

Çalışma hayatında kadınların birçok sorunu bulunduğunu belirten Arslan, "Biz bütün bu sorunlara yönelik çözümler üreterek bunlarla mücadele etmek istiyoruz. Sadece şikayet eden değil, sadece itiraz eden değil, sadece karşı çıkan değil, sadece slogan atan değil aynı zamanda çözüm üreten, çözümleriyle beraber sorunları da aynı şekilde kuşatan ve onları büsbütün bir yaklaşımla çözebilen bir iradeye sahibiz." diye konuştu.

- "Düzenleme yapılırken işçiler sendikalarından kopartılmamalı"

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında sonuca ulaşılacağına inandığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"2014 yılında bu ülkede tarihi bir adım atıldı. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir kanun çıkartıldı. 2014'ün Temmuz ayında çıkartılan bu kanun, taşeron işçilerin Türkiye'nin her yerinde örgütlenmelerinin önünü açtı. Taşeron işçiler böylece sendikalı olup, toplu sözleşme haklarını elde ettiler. Elbetteki kıdem tazminatı başta olmak üzere pek çok hakları güvence altına alındı. Bu çok tarihi bir olaydır. Bu adımdan dolayı AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

Bugün yine Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve bizim de medarıiftiharımız Çalışma Bakanımızın da katkı ve destekleriyle yeni bir aşamaya doğru gidiyoruz. Bizim tespitlerimize göre 390 bin sendikalara üye taşeron işçi kardeşlerimiz var. Bunların yaklaşık 330 bini Hak-İş'e bağlı sendikalarda örgütlü. Dolayısıyla yasal düzenme yapılırken bunların, kendi sendikalarından kopartılmasına izin verilmemeli. Bu sorunun çözümünü Türkiye'nin gündemine taşıyan, çok önemli bir yasal düzenlemeyle taşeron işçilerin sendikal örgütlenme, toplu sözleşme başta olmak üzere bir kısım haklarını güvence altına alan hükümetimiz, işçilerimizi kamu işçisi olarak istihdam ederek bunu taçlandıracaktır. Buna inanıyoruz."

Kadınlardan kendilerine destek olmaya devam etmelerini ve kendileri için dua etmelerini isteyen Arslan, Hak-İş'in dünya mazlumlarının sesi olması ve daha da güçlenebilmesi için buna ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz da programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan taşeron çalışanların kamuda işçi olarak kadroya alınması konusunda destek beklediklerini söyledi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve kadın işçiler katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English