Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kadın çalışan sayısı yüzde 24,5'den 34,5'e yükseldi"

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin: "Türkiye'de 2008'de yüzde 24,5 olan kadın çalışan sayısı 2018'de yüzde 34,5'e yükseldi. Avrupa seviyeleri olan yüzde 60'a çıkması için çalışmalar yapıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
LEFKOŞA (AA) - Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, "Türkiye'de 2008'de yüzde 24,5 olan kadın çalışan sayısı 2018'de yüzde 34,5'e yükseldi. Avrupa seviyeleri olan yüzde 60'a çıkması için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da, Kamu-Sen binasında Hak-İş Konfederasyonu tarafından "Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi" toplantısı düzenlendi. Hak-İş Kadın Komitesi tarafından burada, toplumsal cinsiyet ayrımının en aza indirgenmesi, kadınların meslek hayatında daha fazla yer almasının sağlanması ve sendikanın önemi anlatıldı.

Hak-İş Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hak-İş'in 670 bin üyesiyle Türkiye'nin en etkin konfederasyonlardan birisi olduğunu, 22 sendikanın Hak-İş'e bağlı olarak faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin de projenin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edildiğini, eğitim kapsamında toplumsal cinsiyet, çalışma şartlarında kadın hakları, çalışma yaşamındaki yeri, iş-aile yaşamının uyumlaştırılması gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

Zengin, Türkiye'de kadının iş hayatına katılımının artmasıyla çalışma ve ev hayatının düzenlenmesine ilişkin eğitimlere hız verdiklerini dile getirdi

Kadının iş hayatına katılımının son 10 yılda ivme kazandığına dikkati çeken Zengin, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 2008'de yüzde 24,5 olan kadın çalışan sayısı 2018'de yüzde 34,5'e yükseldi. Avrupa seviyeleri olan yüzde 60'a çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Kadın hem eş hem de iş kadını misyonunu birlikte yükleniyor. Kadının bireysel varlığının yok olmaması için hem sahada eğitim veriyoruz hem de saha analizi yapıyoruz. Raporlar hazırlayarak gerekli yerlere ulaştırıyoruz. Sonuçlarını kitap haline getirip yayımlıyoruz. Birçok kitleye kadın sorunlarını bu şekilde ulaştırmış oluyoruz."

Zengin, kadınları toplumsal cinsiyet ve mobbing konularında da bilinçlendirdiklerini belirterek, "Çoğu insan mobbinge maruz kalıyor ama mobbingin ne olduğunu bilmiyor. Kadının kendisine yapılan şeyin suç olduğunu anlamasını sağlıyoruz. Farkındalık oluştuğunda artık insanlar kendisine yapılan olumsuz davranışlara dur diyebiliyor." ifadesini kullandı.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English