Son Dakika Haberler

KADEM Genel Başkanı Yılmaz: "KADEM Samsun Şubesinde kadınımızın toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerini merkeze alarak toplumumuzu ekonomik, siyasal ve kültürel açıdan daha ileriye taşıyacak çalışmalara imza atılmasını bekliyoruz" KADEM Genel Başkan Yardımcısı Bayraktar: "Özellikle kadın sorunları etrafında buluşmuş, yeni söylemler oluşturmuş bir derneğiz. Daha da önemlisi kadın hakları konusunda söz söyleme hakkının belli bir kesimin tekelinde olmadığını göstermiş bir derneğiz. Kadınları ilgil

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15. KADEM şubesinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini kınayan Yılmaz, girişimin çok eski yıllara dayanan bir projenin tezahürü ve bir işgal girişimi olduğunu söyledi.

Kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla milletin milli iradeye sahip çıktığını vurgulayan Yılmaz, "Milli iradeye sahip çıkan bu millet, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle ilk günden beri meydanlarda nöbet tuttu. Tanklardan güçlü kadınlarımız konseptiyle Kadın ve Demokrasi Derneği olarak üyelerimiz de biz de milletimizle birlikte nöbet tuttuk." dedi.

Yılmaz, darbe girişimi sırasında vatan ve millet için şehit düşün kadınlar da bulunduğuna dikkati çekerek, "vatan ve millet meselesi olduğunda bu işin kadını erkeği olmaz" diyerek hareket ettiklerini anlattı.

Kadının kemaliyle toplumu yücelttiğini, alçalmasının ise toplumu bir mezbelelik haline getirdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kadın ve erkek birbirini tamamlayan iki engin alem gibidir ancak bu tamamlamada kadına Cenabı Hak tarafından daha tesirli bir hususiyet verilmiştir. O da şudur, bir erkeği eğitirsen bir insanı yetiştirmiş olursun. Bir kadını yetiştirirsen bir aileyi, hatta bir toplumun kendisini yetiştirmiş oluruz. Biz bu inançla yolumuza devam ediyoruz. KADEM Samsun Şubesinde kadınımızın toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerini merkeze alarak toplumumuzu ekonomik, siyasal ve kültürel açıdan daha ileriye taşıyacak çalışmalara imza atılmasını bekliyoruz. Bu anlamda bu yolculuğa sizlerle birlikte çıkmaktayız."

- "Kadın hakkı, insan hakkı demektir"

KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise KADEM'in ışığının artık Samsun'dan da yükselecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Bayraktar, "Sivil toplum kuruluşları, insanları büyük bir idealin parçası haline getirmektedir. Sivil toplum kuruluşları bakımından zengin demokrasilerde halklar, ülkelerinin geleceği adına önemli rol oynuyor. Böyle toplumlarda vesayet de barınamıyor. Dolayısıyla bir ülkede sivil toplum ne kadar güçlüyse demokrasi de o kadar güçlü demektir." diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda sivil toplum örgütlenmesi yönünde önemli gelişmeler olduğuna dikkati çeken Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten milletin sesi olan, çeşitli mevzuları belli grupların tekelinden çıkaran kuruluşlar ortaya çıktı. KADEM de bunlardan biridir. Özellikle kadın sorunları etrafında buluşmuş, yeni söylemler oluşturmuş bir derneğiz. Daha da önemlisi kadın hakları konusunda söz söyleme hakkının belli bir kesimin tekelinde olmadığını göstermiş bir derneğiz. Kadınları ilgilendiren konularda KADEM artık bir referans merkezidir. Biz inanıyoruz ki kadın hakkı, insan hakkı demektir. Mesele önce insan merkezlidir. Kadın ve erkek birbirini bütünleyen iki farklı cinstir. Bu bağlamda toplumsal hayatın paylaşılması gerekir. Siyasetten akademiye, sanattan iş dünyasına kadar her alanda ortak temsiliyet icap eder. Zaten bu dengenin sağlandığı toplumlar daha başarılıdır ve daha demokrattır."

Türkiye'de ortak temsiliyet alanının gittikçe genişlediğini, akademinin bu anlamda en iyi olunan alanların başında geldiğinin altını çizen Bayraktar, "Dünya ortalamasının hayli üzerinde olarak akademide kadın oranı yüzde 45'lere yaklaştı. Siyasetteki kadın temsiliyeti yeterli derecede olmasa da ciddi artış gösterdi. 2002'de 24 kadın milletvekili varken, 2016'da 81 kadın milletvekilimiz var. İnşallah bu rakamlar bundan sonraki süreçlerde hak ettiği oranlara ulaşırlar." değerlendirmesinde bulundu.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, sivil toplum örgütlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde önemli bir misyonu icra ettiğini vurgulayarak, "Her şeyden önce fert fert hepimiz yalnız olmadığımızı anladık. Referanslarımızın doğruluğunu birbirimiz üzerinden test etme şansı bulduk. Ne mutlu ki milletimiz demokrasi yolunda destansı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Düşünün ki bir kadın tek başına, 'kimseyi bekleyemem dedim dışarı çıktım, çünkü vatan mücadelesi beklemez' diyerek gece yarısı yola çıkmış. Tankın karşısına dikilmiştir. Safiye Bayat'ın bu örneğindeki gibi pek çok kadınımız canını hiçe sayarak ülkesine, değerlerine ve bayrağına sahip çıkmıştır. Bu asil duruşa çok şey borçluyuz. Onu ve onun gibileri bu olgunluğa hazırlayan şey kuşkusuz milli düşünce olmuştur." diye konuştu.

- "15 Temmuz, tarihimize bir milletin ölümü öldürdüğü gün olarak geçti"

Uzun yıllar üzerine toprak atılmaya çalışılsa da milli düşüncenin hala canlı ve diri olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bu sayede milletimiz bu hain girişimin darbeden öte bir işgal girişimi olduğunu fark edebilmiş ve ona göre tavır alabilmiştir. 15 Temmuz, tarihimize bir milletin ölümü öldürdüğü gün olarak geçmiştir. Ölümü öldüren millet, artık hiçbir şeyden korkmaz. Burada şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar olmasaydı bugün ülkemiz bambaşka bir hale gelebilirdi. Millet olmayı bize onlar öğretti. İşte bundan sonra millet olma bilincini çok iyi muhafaza etmeli, onun değerlerini artırabilmeliyiz. Artık bizlere düşen vazife budur. Milletimizin, ülkemizin izzetini artırmak. Sivil toplum kuruluşları, Kadın ve Demokrasi Derneği de bunun için bir çatıdır. Bu çatı altında milli ve yerli olan her şeye yer var. Meşruiyetini bu coğrafyanın değerlerinden alan her fikir KADEM'de filizlenecek bir iklim bulur. Kendisiyle barışık her düşünce bizimledir."

Bayraktar, bugün Türkiye'de en değerli şeyin yerli ve milli beyinler ve bunların ortaya koydukları aksiyon olduğunu düşündüğünü dile getirerek, "Bu hareket ne kadar güç kazanırsa, gözü Türkiye coğrafyasının üzerinde olanlar o kadar gerileyecek, planları o kadar başarısız olacaktır. Biz kendimizi bu millilik hedefine ne kadar adarsak, Türkiye de bu coğrafyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Unutmayalım, adanmışlık yoksa başarı da yoktur. Bu bağlamda KADEM çatısı altında hep birlikte önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Gerek kadınlarımızın bireysel gelişiminde gerek toplumsal etkinliğinin arttırılmasında gerekse Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde iz bırakacak çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Törene katılan 92 yaşındaki Azime Zıvalı, konuşmaların ardından Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Samsun Valisi İbrahim Şahin'in yanına gelerek, kulağında işitme sorunu olduğunu, bu nedenle işitme cihazı istediğini söyledi. Vali Şahin, yaşlı kadına işitme cihazı sözü verdi.

Daha sonra Şahin, Bayraktar'a tablo hediye etti.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve eşi Eda Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Ahmet Demircan, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, KADEM Genel Başkanı Yılmaz, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Bayraktar ile Şube Başkanı Meral Kıvırcı'nın katılımıyla KADEM Samsun Şubesinin açılışı yapıldı.

Öte yandan tören öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ile Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Sare Aydın Yılmaz ile Kıvırcı, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English