Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Jandarma 30 bin personelle bayram mesaisine hazır

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, bin 400'ü trafik personeli olmak üzere asayiş timleri dahil Jandarma'nın bayramda 30 bin civarında personelle denetim ve kontrol görevini yerine getireceğini bildirdi.

Jandarma 30 bin personelle bayram mesaisine hazır
Korgeneral Çardakcı, Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirlere ilişkin Akıncı Gişeleri'ndeki uygulama noktasında açıklamalarda bulundu. Bayramlarda trafik yoğunluğu nedeniyle denetimleri azami seviyeye çıkardıklarını belirten Çardakcı, denetimlerle kural ihlallerini en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Çardakcı, amaçlarının, huzur ve güven içerisinde vatandaşların yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Jandarma personelinin, sahada etkin bir denetim görevini gerçekleştirdiğini dile getiren Korgeneral Çardakcı, "Bayram dönemi olan 17-27 Ağustos tarihlerinde Jandarma Genel Komutanlığı olarak helikopter ve drone gibi teknik cihazlarla kontroller yapıyoruz. Yaklaşık bin 400 trafik personelimiz olmak üzere asayiş timlerimiz de dahil 30 bin civarında denetim ve kontrollerde personelimiz görev yapıyor." diye konuştu.

Korgeneral Ali Çardakcı, denetim ve kontrollerde kural ihlali yapan sürücülerin yanı sıra diğer vatandaşlarla da iletişim kurup, özellikle ölümcül kazalara yönelik uyarıda bulunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz vatandaşlarımıza özellikle hız yapmamaları, ön ve arka koltukta oturan vatandaşlarımızın mutlaka emniyet kemeri takmaları, araç kullanırken kesinlikle cep telefonu kullanmamaları, uykusuz ve yorgun bir şekilde trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Bugün ölümcül kazaların yüzde 40'ının aşırı hızdan kaynakladığını vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Cep telefonuyla araç kullanmanın alkollü araç kullanmayla eşdeğer olduğunu vatandaşlarımıza anımsatalım."

Vatandaşların ön koltukta emniyet kemeri takması durumunda ölümcül yaralanma riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığını aktaran Korgeneral Çardakcı, şöyle devam etti:

"Arka koltukta emniyet kemeri takılması durumunda ise ölümcül yaralanma riskini yüzde 75 oranında azalttığı tespit edilmiş durumda. Bu konuda vatandaşlarımız daha duyarlı olursa, huzur ve güven içerisinde bir bayram geçireceklerini ümit ediyoruz. Özellikle gece seyahat eden sürücülerimizin uykusuz ve yorgun bir şekilde seyahata çıkmamalarını öneriyoruz. Uykusuzluğun yorgunluğa, yorgunluğun dikkatsizliğe, dikkatsizliğin de kazaya sebebiyet verdiği hepimizce malum. Özellikle 2 saatte bir sürücülerimizin 10 dakika mola vermelerini öneriyoruz."

Korgeneral Çardakcı, açıklamaların ardından uygulama noktasında ekiplerce durdurulan araçlardaki yolcularla sohbet ederek, onlara uyarılarda bulundu.

Ali Çardakcı, hediye verdiği bazı sürücüler ve çocuklarla da fotoğraf çektirdi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English