Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'deki silahlı kavganın sanıklarına müebbet hapis talebi

Karşıyaka ilçesinde biri polis 4 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi İddianamede, olayın tarafı olduğu iddia edilen 2'si firari 4 sanığın müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgaya ilişkin hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, 2'si firari 4 sanık için müebbet hapis cezası talep edildi.

Bostanlı sahilindeki eğlence mekanında 20 Kasım 2016'da çıkan silahlı kavgaya ilişkin Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar C.E, İ.K. ile firari sanıklar A.E. ve E.H'nin "kasten öldürme suçundan" müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Olayda hayatını kaybeden polis memuru Mustafa İnal, Halil Kaya, Sinem Alptuğ ile mekan sahibi Günay Kılıç'ın otopsi sonuçlarının yer aldığı iddianamede, kavga esnasında kullanıldığı belirtilen farklı tabancalara ait 18 boş kovan, cesetlerin üzeri ve çevrede mermi çekirdekleri bulunduğu bilgisine yer verildi.

Ölen polis memuru Mustafa İnal ile yaralı S.S'nin üzerinde bulunan silahların olayda kullanılmadığına ilişkin uzman raporunun paylaşıldığı iddianamede, raporda, hayatını kaybeden bir maktulun cesedinde bulunan mermi çekirdeğinin henüz ele geçirilemeyen başka bir silahtan çıktığı vurgulandı.

Görgü tanıklarının ifadeleri ile kavga öncesi ve sonrasının kaydedildiği güvenlik kamera kayıtlarının da bulunduğu iddianamede, zanlılardan C.E'nin olayda kullanıldığı iddia edilen silahı teslim etmediği bildirildi.

- "Niye bacak bacak üstüne atıyorsun"

Tanık ifadelerinin yer aldığı iddianamede, yaşamını yitiren Halil Kaya'nın arkadaşlarıyla otururken bir diğer masada tutuklu sanıklarından İ.K. ve C.E. ile ölen Mustafa İnal ile firari E.H, olayın tanığı diğer polis memuru S.S'nin oturduğu, bu sırada sahnede klarnetle şarkı söyleyen bir kişinin olduğu belirtildi.

İddianamede, tanık S.S'nin, ifadesinde, sahneye şarkı söylemek için çıkarken, Halil Kaya'nın mekandaki E.T'ye "Niye bacak bacak üstüne atıyorsun?" diyerek tokat attığını, E.T'nin de zanlılarından C.E'nin masasına yakın oturduğu bunun üzerine Kaya'nın C.E'nin bulunduğu masadakilere klarnet çalan şarkıcı O.D'nin boşalttığı sandalyeye oturduğu, bunun üzerine Kaya ile C.E. arasında bir şeyler konuşulduğu ve duyulamayan bu konuşmalar sonrası tartışma yaşandığı anlattı.

Maktullerden Halil Kaya'nın babası Ahmet Kaya'nın şikayetçi olarak verdiği ifadenin paylaşıldığı iddianamede, Ahmet Kaya'nın, oğlunun belirtildiği gibi "istek parça" meselesinden çıkan tartışma sonrası öldürüldüğüne inanmadığı, oğlunu öldürdüğü öne sürülen C.E'nin başka kişilerce de azmettirilmiş olabileceği, bu nedenle çok yönlü araştırma talebinin bulunduğu ifade edildi.

Olayın zanlılarından C.E'nin Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçmaya çalışırken yakalandığı vurgulanan iddianamede, firari zanlılar A.E. ve E.H. ile tutuklu bulunan C.E. ve İ.K'nin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

- Olay

Karşıyaka'daki bir barda 20 Kasım'da "istek şarkı" nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahla vurulan 4 kişiden Halil Kaya olay yeri, yaralanan bar sahibi Günay Kılıç ile Sinem Alptuğ ve polis memuru Mustafa İnal (33) hastanede yaşamını yitirmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English