Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'de sahte altın dolandırıcılığı operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, sahte altın dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 3 kişiyi yakaladı Dolandırılan 2 kişi tarafından teşhis edilen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de gömü bulduklarını söyleyerek "sahte altın dolandırıcılığı" yaptıkları ileri sürülen 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir ve çevre illerde yaşanan "sahte altın dolandırıcılığı" olayları üzerine özel ekip kurarak, dolandırıcılık yapan kişilere karşı çalışma başlattı. Ekipler 2 ay sürdürdükleri takibin ardından Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu beldesinde lüks bir aracı takibe aldı. Jandarmayı fark ederek kaçmaya çalışan kişiler, içerisinde bulunan otomobilin yolu kesilerek yakalandı. 

Otomobilde yapılan aramada 575 sahte altın, 5 cep telefonu ile çeşitli illerde bulunan kişi, şirket, firma ve iş yerlerine ait 2 bin 100 kayıt ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin "kasten öldürme" ve iki ayrı "dolandırıcılık? suçundan arandığı tespit edildi. 

Zanlıların, bilgilerine ulaştıkları kişileri telefonla arayarak daha önceden alışverişlerinin olduğuna ikna ettikleri, daha sonra gömü bulduklarını ve tarihi değeri olan altınları paraya acil ihtiyaçları bulunması nedeniyle düşük fiyata elden çıkaracaklarını söyledikleri, numune olarak tarihi değeri olan gerçek altın verdikleri, lüks araçlara binerek karşılarındakilere güven sağladıkları, parayı aldıklarında ise sahte altınları vererek kaçtıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin, Kemalpaşa'da buluştukları Antalya ilinden bir kişinin 55 bin, Zonguldak ilinden bir kişinin ise 70 bin lira parasını dolandırdıkları, olayın mağdurları tarafından teşhis edildikleri, ayrıca olay günü Bursa'dan gelen ve 65 bin lira karşılığında bin altın vermek için anlaştıkları kişiyle buluşmak üzere bölgeye geldikleri bildirildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, sahte altın ve benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme yönünde çalışmalar yürüttüğü de bildirildi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English