Son Dakika Haberler

Buca'da 15 yıl birlikte yaşadığı dini nikahlı eşini öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de bir kadının dini nikahla birlikte yaşadığı kişi tarafından öldürülmesiyle ilgili davada, sanığın, maktulün uyuşturucu kullandığını iddia etmesi salondaki yakınları arasında arbedeye neden oldu.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Sabırlı, öldürülen Dilek Mamalı'nın yakınları ile avukatlar katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık, Mamalı'nın eve alkollü geldiğini, internette birileriyle yazıştığını, bu nedenle tartıştıklarını, bu sırada da kendisine küfür ettiğini ileri sürdü.

Maktulün kendisini aldattığını iddia eden Sabırlı, amacının öldürmek değil korkutmak olduğunu, yaşanan boğuşma sırasında bıçağın istemsiz bir şekilde saplandığını savundu.

Tanık olarak ifade veren Dilek Mamalı'nın kuzeni N.M ise Mamalı'nın şiddet gördüğünü ve Sabırlı'dan ayrılmak istediğini belirterek, "Ciddi bir psikolojik baskı altındaydı. Sürekli öldürülmekten korkuyordu. Sanık bana Dilek'i öldüreceğini söylemişti. Dilek'in banka hesaplarına bakıldığında görülür. Sanığın borçlarını ödemeye çalışıyordu. Dilek çok borçlanmıştı o yüzden." dedi.

Tanık Z.T. de Dilek Mamalı ve sanık M.S. ile komşu olduğunu belirterek bir akşam ziyaret ettiği Mamalı'nın göz altlarında morluklar olduğunu gördüğünü, öldürülmekten çok korktuğunu söylediğini belirtti.

Tanık, Mamalı'ya koruma istemesi ve psikoloğa gitmesini önerdiğini ifade ederek, "Bana o zaman hazır olmadığını söyledi. 'Nereye gitsem beni öldürür' diyordu." dedi.

Sanık Sabırlı'nın Mamalı'nın gözlerinin altındaki morlukların uyuşturucu kullanmasından kaynaklandığını iddia etmesi salonda gerginliğe neden oldu.

Sanığın ağabeyi İlhan Sabırlı ile maktulün ağabeyi Mehmet Şerif Mamalı arasında yaşanan arbedeye salonda görevli çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Şahıslar salon dışına çıkarıldı.

Dilek Mamalı'nın avukatı Eylem Mahanda ise sanığın cinayeti planladığını, kaçma planı yaptığını, bunun için araç kiraladığını iddia ederek cinayetin tasarlanarak işlendiğini savundu.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve tanıkların dinlenmesine devam edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan Dilek Mamalı, 15 Haziran'da dini nikahla birlikte olduğu Mehmet Sabırlı tarafından bıçakla öldürülmüştü.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English