Son Dakika Haberler

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" ve Türk Edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile tanınmış ressam ve heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı "Dizelerin Renkleri" sergileri, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello'nun katılımıyla açıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" ve Türk Edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile tanınmış ressam ve heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı yer aldığı "Dizelerin Renkleri" sergileri, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Telllo'nun katılımıyla açıldı.

Folkart Gallery'deki sergilerin açılış töreninde konuşan Tello, Jorge Marin'in Meksika'nın çağdaş heykeltıraşlarından biri olduğunu, Marin'in hayatını bronzla çalışmaya ve bunda uzmanlaşmayı adadığını belirterek, serginin İzmir'de açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Heykeltıraş Jorge Marin de Türkiye'de çok pozitif karşılandığını ve çok fazla ilgili gördüğünü bunda Meksika ile Türkiye arasındaki benzerliğin etkili olduğunu söyledi. İki ülke arasında kültürel ve sosyal açıdan çok fazla benzerliklerin bulunduğunu kaydeden Marin, iki ülkenin vatadanşlarının kültürlerine çok bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise çok anlamlı bir buluşma yaşandığını, heykelin, şiirin, resim sanatının, büyüleyici ve evrensel buluşmasına tanıklık ettiklerini söyledi. 2015'te kurulan Folkart Gallery'de bugüne kadar 8 serginin açıldığını kaydeden Sancak, 200 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını sözlerine ekledi.

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" adlı sergi, Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin ardından İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. Varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykelin yer aldığı sergi, 4 Mart 2018'e kadar açık kalacak.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen "Dizelerin Renkleri" adlı sergide, Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile 37 ressam ve heykeltıraşın eserleri yer alıyor.

10 Aralık'a kadar Folkart Gallery'de sergilenecek olan eserler, daha sonra Ankara ve İstanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Eserler önümüzdeki aylarda vakıf tarafından düzenlenecek açık arttırma ile satılacak. Elde edilecek gelir, "Koruncukköy–Urla Çocuk Köyü'nün ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English