Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Darbe girişimine ilişkin 270 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 270 sanık hakkında açılan davada yargılanan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) kursiyerleri savunma yapmaya devam etti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

MAK kursiyeri tutuklu sanık Melih Kıvanç, 15 Temmuz günü emirleri sorgulamadan yerine getirdiğini belirterek hakkındaki suçlamaları reddetti.

Kıvanç, 15 Temmuz akşamı saat 19.00'da toplanmaları yönünde emir geldiğini, toplandıklarında üsteğmen Hasan Arslanbay'ın kendilerine o tarihlerde Fransa'da yaşanan terör saldırısını hatırlattığını, üslerine de bir terör saldırısı olacağı yönünde istihbarat aldıklarını söylediğini ileri sürdü.

Arslanbay'ın kendilerine 'Palaz misafirhanesinin emniyetine bakın' yönünde emir verdiğini belirten Kıvanç, o akşam Binbaşı Taner Berber, Hasan Arslanbay, Zekeriya Kuzu ve Ömer Faruk Göçmen dışında arayanların telefonlarının açılmaması yönünde emir aldıklarını kaydetti.

MAK kursiyeri tutuklu sanık Ahmet Yunus Şişkin 15 Temmuz akşamı saat 19.00'da terör tehdidine karşın toplandıklarını belirterek 'Palaz misafirhanesine gidip 121. filo komutanının emrine girme' yönünde emir aldıklarını söyledi.

Şişkin, Palaz misafirhanesine gittiklerinde kendilerine emir verdiği için 121. Filo Komutanı olduğunu düşündükleri Yarbay Erdinç Yalçınkaya'nın 'Arkadaşlar burada 2 tane misafirimiz var, bunlar Genelkurmayın emirlerine karşı gelmiş kişiler, bu kişileri odaya götürüp, başında nöbet tutup, güvenliğini sağlayacağız, bu kişileri kelepçeleyip odaya götüreceksiniz, odalar hazır, ikinci katın sağdan birinci ve ikinci odası. Bu kişilere kelepçe takmaya çalıştığınızda size karşı koyabilirler, zorluk çıkarabilirler, kendilerini general olarak tanıtabilirler, bunlar bizi ilgilendirmiyor, biz görevimizi yapacağız' dediğini aktardı.

Misafirleri kelepçeleyip odalarına çıkardıklarını belirten Şişkin, sonradan amiral olduğunu öğrendiği kişilerin kendilerine 'Yanlış yapıyorsunuz' dediğini aktardı.

Şişkin, nizamiyeye gelen polislerin güvenlik tedbirleri için takviye olduğunu düşündüğünü belirterek nizamiyede Yakup Atlı'nın kendilerine 'Polisler komutanımızı almaya geldi. Komutanımızı vermeyeceğiz. Burası bizim namusumuz' dediğini aktardı.

Daha sonra MAK kursiyerleri olarak toplandıklarını ve aralarında geçen konuşmalarda anormal bir durum olduğunu ve kandırıldıkları yönünde konuşmalar geçtiğini dile getiren Şişkin, nizamiyeyi terk ettiklerini ve silahlarını bıraktıklarını ifade etti.

MAK kursiyeri tutuklu sanık Yalçın Yıldırım da Şişkin ve Kıvanç'ın ifadesine benzer ifadeler vererek, "Polis ekipleriyle karşı karşıya olduğumuz hiç aklıma gelmedi. Gece boyunca tüm emirleri terör tehdidine karşı uyguladım. Darbe girişimini 03.20 sıralarında öğrendim. 'Polisleri içeri sokmayın, komutanı vermeyeceğiz' emrini uygulamadım. Vatanıma ve milletime ihanet etmedim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanının 'Nizamiyedeyken darbe kalkışması olduğu, Elmas'ın teslim olacağı ortaya çıkmış. Siz de kendi aranızda konuşuyorsunuz. Orada gelişigüzel konuşlanıyorsunuz. Polise sığınmayı düşünmediniz mi?' sorusuna Yıldırım, "Elmas'ı polislerin almaya geldiğini duymadım. Biz sabah 4'e kadar polislerin bize destek için geldiğini düşündük. Gelen bilgiler kıttı. Eksik bilgiyle ülke çapında bir kalkışma olduğu aklımın ucundan bile geçmedi." yanıtını verdi.

MAK kursiyeri tutuksuz sanık Yavuz Serhat Coşkun da darbe akşamı terör tehdidine karşı toplandıklarını ve Hasan Arslanbay, Taner Berber, Zekeriya Kuzu ve Ömer Faruk Göçmen dışında kimseden emir almayacakları ve başka kimsenin telefonunu açmayacakları yönünde direktif aldıklarını anlattı.

Coşkun, hakkındaki suçlamaları reddederek kandırıldıklarını iddia etti ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı pazartesi gününe erteledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English