Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: "Dilerim kumpas davaları bir an önce son bulur. Biz FETÖ'nün bu tezgahına gelmedik. Devletin her kademesine bir ahtapot gibi sızarak, bir yandan da ülke siyasetine fitne fesat sokmaya çalışan bu hain örgüt bu davada emeline ulaşamamıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 kişinin yargılandığı davada tüm sanıkların beraatine karar verilmesiyle ilgili olarak, "Dilerim kumpas davaları bir an önce son bulur." ifadesini kullandı.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin süreci hassasiyetle takip ettiklerini bildirdi.

Bunun FETÖ'nün kumpası olduğunu uzun zamandır gördüklerini belirten Delican, başından itibaren bu davayı asla siyasi malzeme yapmadıklarını vurguladı.

FETÖ'nün bu davayla CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmeyi amaçladığını aktaran Delican, şöyle devam etti:

"Başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm bürokratlarına geçmiş olsun diyorum. Dilerim kumpas davaları bir an önce son bulur. Biz FETÖ'nün bu tezgahına gelmedik. Devletin her kademesine bir ahtapot gibi sızarak, bir yandan da ülke siyasetine fitne fesat sokmaya çalışan bu hain örgüt bu davada emeline ulaşamamıştır. Dosyanın polis, savcı ve hakimlerinin büyük bölümü FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı ya da sorgulandı. İzmir'de de adalet eninde sonunda tecelli etti. Bu büyük bir temizliktir. FETÖ'nün maşası olup bu devletin, milletin hak ve hukukunu kumpaslarıyla yerle bir etmeye çalışan bu hain güruhun kökünü kazımak boynumuzun borcudur. "

Delican, FETÖ'nün, zehrini İzmir'deki gibi pek çok mecraya akıttığını ve akıtmak istediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Eğer 15 Temmuz hain darbe girişimleri başarılı olsaydı hepimizi linç edeceklerdi. Demokrasiyi linç edeceklerdi. Gazi Meclis'i, belediyelerimizi, tüm kurumlarımızı; temel hak ve özgürlüklerimizi alaşağı edeceklerdi. O yüzden hepimiz meydanlardaydık. AK Parti'li, CHP'li, MHP'li hepimiz omuz omuzaydık."

- Dava

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılının mayıs ve kasım aylarında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bazı belediye çalışanlarına yönelik "ihalelerde yolsuzluk ve organize suç örgütü kurma" gibi suçlamalarla operasyon düzenlemiş, 130 kişi gözaltına alınmış, 18'i tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede, sanıklara "ihaleye fesat karıştırma, suç örgütü yöneticisi olmak, suç örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, suçu bildirmemek ve görevi kötüye kullanmak" gibi suçlamalar yöneltmişti.

Kocaoğlu için 397 yıla kadar hapis cezası istenen davada 2012 yılında tutuklu sanıklar tahliye edilmiş, sanıklardan Alaattin Eraslan 2013'te hayatını kaybetmişti.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanmıştı.

İddianameyi hazırlayan Savcı Birol Çengil, HSYK tarafından meslekten ihraç edilerek, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Bugün görülen davada ise mahkeme heyeti, "toplanan deliller hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle" aralarında Kocaoğlu'nun da bulunduğu 129 sanığın beraatine karar verdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English