Son Dakika Haberler

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi Başkan Şekib Avdagiç: "İş dünyamızın beklenti ve çözüm önerilerini, yakın iş birliği içinde bakanlıklarla paylaşacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç başkanlığındaki İTO Yönetim Kurulu Heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile İTO'nun projeleri ile teknolojiye ve katma değere dayalı yeni kalkınma modeli üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirilen toplantıda ise odanın mesleki eğitim çalışmaları ve eğitim camiasına katkıları hakkında bilgi verildi. Üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesi için yapılması gerekenler de ele alındı.

Söz konusu heyet dün de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı ziyaret etmiş, gerçekleşen görüşmede, gümrük ve dış ticaret işlemleri ile reel sektörün teknolojiye ve katma değere dayalı büyümesi için yapılması gerekenler ele alınmıştı.



- "Kalkınmaya yeni soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız"



Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avdagiç, iş dünyasının beklenti ve çözüm önerilerini, yakın iş birliği içinde ilgili bakanlıklarla paylaşacaklarını belirterek, İTO olarak bakanlıkların yenilikçi projelerinin hayata geçirilmesi için her türlü desteği verip sorumluluk alacaklarını vurguladı.

Yüksek katma değere dayalı yeni bir kalkınma modeli için özel sektör ve karar vericiler olarak ele ele vereceklerini aktaran Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi hep birlikte büyüteceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinin başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Türkiye'yi bir adım ileri götürecek, teknolojide atağa geçirecek çalışmalar en güçlü önceliğimizdir. İş dünyası olarak ​​Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ekonominin tüm aktörlerinin bir orkestra ahengiyle hareket etmesiyle, özel sektör öncülüğünde kalkınmaya yeni bir soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English