Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İtalya ve Fransa arasında Afrikalı göçmen krizi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini: "(Fransız polisinin iki ülke sınırının İtalya tarafındaki Claviere'ye düzensiz göçmenleri bırakması) Başlangıç olarak sınırı kontrol edip gözetlemeleri için Claviere’ye devriye araçları gönderdim" "Avrupa Birliği’nden olmayan, Fransız topraklarında durdurulan ve polisimizin kimliğini kontrol edemediği kişilerin İtalya’ya getirilmesini kabul edemeyiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ROMA (AA) - İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Fransız polisinin düzensiz göçmen olduğu tahmin edilen kişileri bırakıp gittiği sınırın İtalya tarafında kalan Claviere'ye devriye ekipleri gönderdiğini duyurdu.

Salvini, Fransız polisinin Claviere'ye düzensiz göçmen olduğu tahmin edilen kişileri bırakıp gitmesine ilişkin açıklama yaptı.

Fransa'nın dün bir grup göçmeni İtalya'ya bırakmak istediğini belirttiğini aktaran Salvini, ancak "bu bildirimi yaptıklarında göçmenleri çoktan İtalyan topraklarına terk etmiş olduklarını" söyledi.

Fransız polisinin Claviere'de ikinci kez göçmenleri bırakıp gittiğinin görüldüğü videoya ilişkin "uygulamanın İtalyan ve Fransız polisi arasındaki uzlaşmaya göre ve Avrupa hukukuyla uyumlu olarak gerçekleştirildiği" yönündeki açıklamasına atıfta bulunan Salvini, şu ifadeleri kullandı:

"İtalya ve Fransa arasında yazılı ve resmi olarak bu tür bir operasyona müsade eden ikili bir anlaşma yok. Eğer (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron 'önceki uygulamadan' söz ediyorsa, bizden önce gelen hükümet cevap vermek zorunda. Şimdi hava değişti ve Avrupa Birliği'nden (AB) olmayan, Fransız topraklarında durdurulan ve polisimizin kimliğini kontrol edemediği kişilerin İtalya'ya getirilmesini kabul edemeyiz."

Fransız yetkililerinin "İtalyan polisinin iyi niyetinden faydalanan sayısız suistimalinin" sonuçları olacağını vurgulayan Salvini, "Başlangıç olarak sınırı kontrol edip gözetlemeleri için Claviere'ye devriye araçları gönderdim. Sözlerden gerçeklere." ifadelerini kullandı.

- Fransa'nın İtalya sınırına göçmenleri bırakması


Fransa sınırındaki Claviere'de görev yapan İtalyan polisi, önceki cuma günü Fransız jandarmaların bir araçla gelerek düzensiz göçmen olduğu tahmin edilen iki Afrika kökenli kişiyi ağaçlık alana bıraktığını bildirmişti.


İtalyan İçişleri Bakanlığı, polisin, göçmenleri bırakan Fransız aracın plakasını not aldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.


Olay üzerine İtalya Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Roma Büyükelçisinden konuya ilişkin izahat istemiş, İtalya'nın Paris Büyükelçiliğinin de olayın açıklığa kavuşturulması için ilgili Fransız yetkililere resmi talepte bulunduğu kaydedilmişti.


Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau ise Fransa ve İtalya arasında göç konusundaki iş birliğinin öneminin altını çizerek, "bu tür kazaların bir daha yaşanmayacağını" söylemişti.


İlk krizin ardından Salvini dün Facebook hesabında Fransız polisinin sınırın İtalya tarafındaki Claviere'de ikinci kez göçmenleri bırakıp gittiğinin görüldüğü bir video yayınlamış ve Fransa'dan açıklama istemişti.

Fransa'nın bölgedeki yetkili makamlarının bugün yaptığı açıklamada ise dünkü "uygulamanın İtalyan ve Fransız polisi arasında anlaşıldığı üzere ve Avrupa hukukuyla uyumlu olarak" gerçekleştirildiği ifade edilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English