Son Dakika Haberler

İş dünyasına teşvik imkanlarının sunulduğu "Burası Türkiye, burada iş var" sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği 2019 kampanyasına Beyşehir Ticaret Odası da destek verdi.

Beyşehir Ticaret Odası, İşkur Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ortaklaşa düzenlediği toplantıda istihdam seferberliği kampanyasının detayları anlatılarak ilgili teşvikler konusunda detaylı bilgi verildi. 

Selçuk Üniversitesi Anamas Konukevi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Beyşehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık, "Burası Türkiye, Burada İş Var" sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019'un başta işsizliğin azaltılması olmak üzere, üretime büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Bu seferberlik kapsamında işverenlere, girişimcilere sekiz farklı teşvik sunulduğunu söyleyen Akbıyık şöyle konuştu:

"Bunlardan iki tanesi çok önemli. Birincisi, nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu üç ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2 bin 21 lira ücret ve bin 113 lira sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 TL'yi devlet karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak" dedi. Devamındaki dokuz ay boyunca da sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devletin devam edeceğini söyleyen Akbıyık, "Yani aylık bin 113 lirayı devlet karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. Bu arada belirtmek isterim, işe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise dokuz aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık bin 113 lira olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın."

İkinci olarak herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimciler için çok önemli bir destek getirildiğini belirten Akbıyık, "Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı üç ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödeniyor. Yani burada devlet işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. Bu istihdam teşviki son derece faydalı ve önemli bir kampanya. Bu imkanı sanayicilerimiz, işverenlerimiz, girişimcilerimiz mutlaka değerlendirmeli." diye konuştu. 

Toplantıya, Ticaret Odası Meslek Komitesi üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Salih Erdem, Vergi Dairesi Müdürü Hacı Gönülal, İşkur Müdürü Mutlu Küçükibrahimoğlu, Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü Şefi Ömer Usta ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English