Son Dakika Haberler

İstanbul'da yeni eğitim öğretim döneminde birinci sınıf öğrencileri için okula uyum haftası başladı Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu Müdürü Eyüp Demir: "Eğitimin ilk haftasında uyguladığımız bu hazırlık dönemi çok önemlidir çünkü, hem velilerin, hem de çocuklarımızın öğretmene, öğretmenin de velilere ve çocuklarımıza alışacağız bir uyum sürecini yaşıyoruz" İlkokul Öğretmeni Tülay Güç: "Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde ve yakın kafelerde 1-2 haft

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yeni eğitim öğretim döneminde birinci sınıf öğrencileri için okula uyum haftası başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan okula uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılından bu yana sürüyor.

Bu kapsamda Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu'nda başlayan uyum haftasında "çocuk-aile-öğretmen tanışma", "okul ve eğitim ortamını tanıma", "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenleniyor.

Okul Müdürü Eyüp Demir, eğitime hazır olduklarını dile getirerek, "Okulun ilk gününde velilerimiz ve çocuklarımız geldi. İlk gün heyecanını onlarla birlikte biz de yaşıyoruz. Güzel bir eğitim için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

Anne-babaların eğitim yılının ilk gününden itibaren çocuklarına destek olması gerektiğini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un, belirlediği hedef ve direktif doğrultusunda hareket eden eğitim camiası olarak yeni bir seneye hazırız ve inşallah çok güzel şeyler yapacağız. Eğitimin ilk haftasında uyguladığımız bu hazırlık dönemi çok önemlidir çünkü, hem velilerin, hem de çocuklarımızın öğretmene, öğretmenin de velilere ve çocuklarımıza alışacağız bir uyum sürecini yaşıyoruz. Bu hafta çocuklarımız, eğitim ortamını ve okulu tanıyacak, önümüzdeki hafta da hızlı bir şekilde eğitimlere başlayacağız."

Demir, uyum sürecinin yanı sıra özel ve üstün yetenekli çocukların diğer çocuklarla uyum sağlaması için uygulanan kaynaştırma eğitiminin önemine vurgu yaparak, "Eğitimcilerimiz, üstün yetenekli çocuklarımızı ve dezavantajlı çocuklarımıza güzel bir eğitim imkanı sunmak için belli eğitimden geçirildiler. Çocuklarımızın üstün yeteneklerini destekleyerek onlar geleceğe başarıyla ulaştırmayı hedefleyerek, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizi de rehber hocalarımızla birlikte akranlarıyla uyum sağlamaları için yardımcı olacaklar." diye konuştu.

- "Çocuklarınızı okulda yalnız bırakın"

İlkokul Öğretmeni Tülay Güç ise 22 yıldır öğretmenlik yaptığını, 13 senedir Gülbağ Selin Sırrı Tarcan İlkokulunda görev yaptığını dile getirerek, öğrencilere sevgiyle yaklaşıp, güvenli bir sınıf oluşturmak gerektiğini ifade etti.

Sevgiyle bütün kapıların açıldığına dikkati çeken Güç, velilere şu önerilerde bulundu:

"Çocuklarımla ilk başta sevgi temeli oluşturuyor ve güvenlerini kazanıyorum. Uyum sürecinde sevgi ve güven duygusunu oluşturmak çok önemlidir. Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde ve yakın kafelerde 1-2 hafta bekleyecek olan velilerimiz oluyor. Bu velilerimizden, çocukların okul hayatına alışmaları için bir an önce yalnız bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğer velilerimiz çocukları yalnız bırakırlarsa, çocuklarımız da okula alışmaları gerektiğini hissedecekler ve böylece öğretmenlerine alışacaklardır. Yani çocuklarımızın eğitime, okula ve öğretmenine alışması için anne-babanın varlığını okulda hissetmemesi gerekiyor."

Bugün başlayan uyum haftası, 14 Eylül Cuma sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English