İstanbul Cup'ta kuralar çekildi

Eklenme Tarihi: 17.04.2016 - 19:20

Milli tenisçilerden İpek Soylu ilk turda İsviçreli Stefanie Vögele eşleşti Çağla Büyükakçay ile Ayla Aksu ise elemelerden gelecek isimlerle karşılaşacak



İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ana tablo maçları kura çekimi yapıldı.

Garanti Koza Arena'da yarın başlayacak turnuvanın kura çekimi etkinliği, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, başhakem Chen Shu ile Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun katılımıyla İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toprak zeminde yapılacak toplam 226 bin 750 dolar ödüllü turnuvada mücadele edecek Türk sporculardan İpek Soylu'nun rakibi İsviçreli Stefanie Vögele oldu. Diğer Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ile Ayla Aksu ise elemelerden gelecek isimlerle karşılaşacak.

Kura çekiminin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ilk kez 2005 yılından düzenlenen İstanbul Cup'ın Türkiye'de tenisin gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi.

Durmuş, daha önce turnuvaya katılacağı duyurulan bazı isimlerin organizasyonda yer alamayacak olmasıyla ilgili, "Çeşitli nedenlerle isim yapmış sporcular gelmedi. Kimi sakatlandı gelmedi, kimi mazeret uydurdu gelmedi. Hiç de umurumuzda değil. Bizim turnuvamız bir değer kaybetmez. Dünyanın en iyileri olabilecek isimleri burada. Gelen sporcular şampiyonluk adayı. Geçen yıl Federer geldi ve her maçta ecel terleri döktük. Kaybetti, kaybedecek korkusu yaşattı. Onun için buraya gelen her sporcu çok değerli." değerlendirmesinde bulundu.



- Eşleşmeler



Turnuvanın ana tablo maçlarında ilk tur eşleşmeleri şöyle:

Anna Karolina Schmiedlova (Slovakya) - Elemelerden gelecek rakip

Karin Knapp (İtalya) - Su-Wei Hsieh (Tayvan)

Tsvetana Pironkova (Bulgaristan) - Aliaksandra Sasnovich (Belarus)

Kurumi Nara (Japonya) - Danka Kovinic (Karadağ)

Kirsten Flipkens (Belçika) - Donna Vekic (Hırvatistan)

Alexandra Dulgheru (Romanya) - Kateryna Kozlova (Ukrayna)

Alexandra Krunic (Sırbistan) - Anastasija Sevastova (Letonya)

Johanna Larsson (İsveç) - Elemelerden gelecek rakip

Nao Hibino (Japonya) - Dayana Yastremska (Ukrayna)

Ayla Aksu (Türkiye) - Elemelerden gelecek rakip

Çağla Büyükakçay (Türkiye) - Elemelerden gelecek rakip

Lesia Tsurenko (Ukrayna) - Elemelerden gelecek rakip

Kateryna Bondarenko (Ukrayna) - Olga Govortsova (Belarus)

Julia Glushko (İsrail) - Elemelerden gelecek rakip

Stefanie Vögele (İsviçre) - İpek Soylu (Türkiye)

Andreea Mitu (Romanya) - Yanina Wickmayer (Belçika)


Kaynak: