Son Dakika Haberler

İstanbul Başakşehir-Galatasaray maçından notlar

Eklenme Tarihi: 26.10.2014 - 22:20

Galatasaray'da, Borussia Dortmund maçında sakatlanarak bu karşılaşmaya yetiştirilemeyen Chedjou ve Semih Kaya'nın yerine, Hakan Balta ile Koray Günter forma giydi Koray Günter, bu sezon ilk kez bir resmi maçta şans buldu

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında İstanbul Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, kadroda mecburi iki değişikliğe gitti. 

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Almanya'dan Borussia Dortmund ile oynadığı müsabakada sakatlanan iki savunma oyuncusu Aurelien Chedjou ile Semih Kaya, bu karşılaşmaya yetiştirilemedi.

Prandelli, tedavileri devam eden Chedjou ve Semih'in yerine , Hakan Balta ile Koray Günter'e ilk 11'de yer verirken, ligde son oynanan Fenerbahçe karşılaşmasının 11'inde başka değişikliğe gitmedi.

- Koray, bu sezon ilk kez

İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de çıkan oyunculardan Koray Günter, bu sezon ilk kez bir resmi müsabakada şans buldu.

Geride kalan sezonun devre arasında Borussia Dortmund'dan alınan genç oyuncu, ligde 4, Türkiye Kupası'nda 3 maçta oynarken, bu sezon ise Prandelli'nin tercihleri arasına ilk kez girdi.

- Bruma, 18 kişilik kadroda

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Prandelli'den son dönemde forma almakta zorlanan Bruma, İstanbul Başakşehir maçının ilk 18'ine alındı. 

Galatasaray formasıyla 1 Ekim'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan ve 4-1 kaybedilen Arsenal maçında sahaya çıkan Bruma, o günden sonra ilk kez 18'e girdi. 

Portekizli oyuncu, takımının yaptığı son 3 resmi maçta (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe ve Borussia Dortmund), kadroya alınmamıştı. 

Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nde yeniden yönetim kurulunda yer alan Abdürrahim Albayrak da karşılaşmayı takip etti.

- İstanbul Başakşehir'de 6 Galatasaraylı

İstanbul Başakşehir takımının Galatasaray karşısına çıktığı ilk 18'de, sarı-kırmızılı ekipte forma giymiş 6 oyuncunun bulunması dikkati çekti. 

Daha önce Galatasaray forması giyen Yalçın Ayhan, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Ufuk Ceylan, Mehmet Batdal ve Alparslan Erdem, eski takımlarına karşı ilk 18'de yer aldı. 

İstanbul Başakşehir'de sakatlıkları devam eden Mahmut Tekdemir ve Alexandru Epureanu ise Galatasaray karşısında takımdaki yerlerini alamadı. 


Kaynak: