Son Dakika Haberler

İstanbul Başakşehir, Galatasaray'a geçit vermedi

Eklenme Tarihi: 27.10.2014 - 00:35

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray'ı 4-0 yenen lacivert-turunculu ekip, namağlup unvanını sürdürdü Sarı-kırmızılılar karşısında kalesini gole kapatan İstanbul Başakşehir, bu sezon yaptığı 8 resmi maçta 11 gol attı, 2 gol yedi Lacivert-turunculu takım, sahasında yaptığı son 2 lig maçında 8 gol attı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 4-0 mağlup ederek, yenilmezlik serisini sürdürdü.

Süper Lig'de oynadığı ilk 6 haftada 1 galibiyet ve 5 beraberlik alan lacivert-turunculu takım, 7. haftada Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Galatasaray ile karşılaştı.

İstanbul Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Borussia Dortmund yenilgisini unutturmak için sahaya çıkan rakibi karşısında, 16. dakikada Mossoro, 20. dakikada ise Semih Şentürk'ün ayağından gelen gollerle 2-0 öne geçti. 

Yoğun yağış altında oynanan ikinci yarıda Mossoro'nun 69, Doka'nın 76. dakikalarındaki golleriyle farkı açan İstanbul Başakşehir, sahadan 4-0 galip ayrıldı ve namağlup unvanını devam ettirdi. 

Lacivert-turunculu takım, bu sonuçla 7. hafta sonunda puanını 11'e çıkardı.

- İstanbul Başakşehir, kalesini gole kapattı

Süper Lig'de en az gol yiyen takım olarak dikkati çeken İstanbul Başakşehir, Galatasaray karşısında da kalesini gole kapattı.

Galatasaray maçına kadar 6 lig, 1 de Türkiye Kupası müsabakasına çıkan İstanbul ekibi, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü. Galatasaray'ı 4-0 mağlup eden İstanbul Başakşehir'in attığı gol sayısı 11'e yükselirken, yediği gol sayısı 2'de kaldı.

İstanbul Başakşehir'in bu sezon yaptığı resmi maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Organizasyon Maç Skor
Spor Toto Süper Lig Kasımpaşa 1-1
Spor Toto Süper Lig Kardemir Karabükspor 0-0
Spor Toto Süper Lig Trabzonspor 1-1
Spor Toto Süper Lig Gaziantepspor 0-0
Spor Toto Süper Lig Akhisar Belediyespor 4-0
Spor Toto Süper Lig Torku Konyaspor 0-0
Spor Toto Süper Lig Galatasaray 4-0
Türkiye Kupası Tokatspor 1-0
- Sahasındaki son 2 maçta 8 gol attı

İstanbul Başakşehir, sahasında yaptığı son 2 lig maçında 8 gol attı.

Süper Lig'in 5. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisar Belediyespor'u 4-0 yenen lacivert-turunculu takım, bu hafta da sahasında Galatasaray'ı aynı skorla mağlup etti.

- Mossoro, Galatasaray'ı yine boş geçmedi

İstanbul Başakşehir'in bu sezonun başında kadrosuna kattığı Mossoro, Galatasaray'a 2 gol birden atarak, sarı-kırmızılı takıma karşı kariyerindeki 3. golü kaydetti.

Mücadelenin 16 ve 69. dakikasında fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncu, daha önce Portekiz'in Braga takımında oynarken de sarı-kırmızılı ekibe 1 gol atmıştı. Mossoro, 2012-2013 sezonunda Braga'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Galatasaray filelerini havalandırmıştı.

- Semih, gol sayısını 4'e çıkardı

Lacivert-turunculu takımın deneyimli oyuncusu Semih Şentürk, Galatasaray karşısında fileleri havalandırarak, gol sayısını 4'e çıkardı.

Golcü oyuncu, daha önce ligin 5. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında 3 gol birden atmıştı.


Kaynak: