Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrailli solcu aktivistlerden Filistinlilere destek gösterisi

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in Batı Kudüs'teki konutunun önünde toplanan sol gürüşlü Yahudi aktivistler, Aksa'nın kapılarına kurulan metal arama dedektörlerinin kaldırılması talebiyle gösteri düzenledi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KUDÜS (AA) - İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in Batı Kudüs'teki konutun önünde toplanan sol gürüşlü Yahudi aktivistler, Mescid-i Aksa'nın kapılarına konulan metal arama dedektörlerini protesto etti.

Yaklaşık iki yüz kadar aktivist ellerinde, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki uygulamalarını protesto eden ve Aksa'nın kapılarına kurulan dedektörlerin kaldırılmasını talep eden pankartlar taşıdı.

"İsrail hükümeti Kudüs'ü ateşe veriyor" sloganıyla düzenlenen gösteriye katılan aktivistler, hükümetin Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerine son vermesi yönünde sloganlar attı. Aktivistler, Aksa'nın kapılarına kurulan dedektörleri sembolize etmesi için kapı şeklinde benzer bir dedektörü Rivlin'in konutunun önüne getirdi.

Söz konusu gösteri, Mescid-i Aksa'nın iki gün ibadete kapalı kalması ve daha sonra kapılarına metal arama dedektörleri kurulmasının ardından İsrail tarafında konuyla ilgili düzenlenen ilk gösteri olma özelliği taşıyor.

İsrail televizyonu Kanal 2, polisin Aksa'nın kapılarındaki dedektörleri kaldırarak bunun yerine el dedektörleri kullanma kararı aldığını iddia etmişti ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Yarınki İsrail Bakanlar Kurulu toplantısında konunun yeniden ele alınarak bir açıklama yapılması bekleniyor.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu metal dedektörler vasıtasıyla Aksa Vakfınca kontrol edilen Harem-i Şerif'te egemenlik sağlamak istiyor. Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor.

İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfına danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabulü halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsisinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English