Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

Memur-Sen üyeleri, saldırıyı, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu yakınında protesto etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA  (AA) - Memur-Sen üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği konutu yakınında protesto etti. 

Memur-Sen yöneticileri, iftar sonrasında konutun bulunduğu Protokol Yolu'na geldi. Konfederasyonun Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, burada yaptığı açıklamada, "Siyonist saldırı altındaki Filistinliler, İsrail vahşetinin mağduru Gazzeli mazlumlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için" toplandıklarını ifade etti.

"Korsan ve katil İsrail'in insanlık dışı saldırıları, mübarek ramazan ayında azalmadı, arttı. Öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor İsrail. Kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor" diyen Memiş, İsrail'in Gazze'de sadece çocukları, Müslümanları, kadın, erkek ya da yaşlıları değil, doğrudan insanı ve insanlığı hedef aldığını kaydetti.

"Bunu, BM'nin, Ortadoğu ve Arap dünyasının, İsrail'in gizli hamisi ve suç ortağı ağabeyi ABD'nin seyrettiğini" ifade eden Memiş, Memur-Sen olarak "katil ve zalim İsrail yöneticilerini kınadıklarını ve lanetlediklerini" bildirdi.

Memiş, şunları söyledi:

"Biz biliyoruz ki İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. İsrail'in eli kanlı, boynu kravatlı katil şahsiyetleri mutlaka sanık kürsüsüne çıkacak ve Filistinli kardeşlerimizin tanıklığıyla yargılanacaklar ve mahkum edilecekler. Allah, zalimleri mutlaka kahreder. İsrail'in kandan beslenen yöneticileri mutlaka kahrolacak. Yaşasın zalimler için cehennem. Yaşasın katiller için cehennem. Yaşasın Netanyahu için cehennem."

Filistin'in haklarını savunmak için bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını belirten Memiş, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik bütün askeri eylemlerine son vermesini, işgal ettiği topraklardan çekilmesini, hapishanelerdeki Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve Mescid-i Aksa'daki ablukayı kaldırmasını istediklerini anlattı.

 

-Şarkıcı Kekilli protestoda

Öte yandan, şarkıcı Murat Kekilli, akşam saatlerinde bir kez daha Protokol Yolu'na gelerek, protestolara katıldı. "Kahrolsun İsrail-MK" yazılı siyah pankart getiren Kekilli, pankartı, polis barikatının önüne koydu. Kekilli, burada gitar çalarken, çocukların acılarına değinen bir şarkı söyledi.

Kekilli, gazetecilere yaptığı açıklamada, müziğin sadece eğlence değil, aynı zamanda acıları paylaşma aracı olduğunu ifade ederek, "Sanatçı arkadaşlarımız rahat uyuyabiliyorlar mı? Rahat olabiliyorlar mı? Gün sahneye çıkma günü değil, sahne bugün burası. Ben daha fazla dayanamadım ve geldim. Sanat, acıların da paylaşılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Herkesten Filistin'e karşı duyarlılık beklediğini bildiren Kekilli, "Gazze artık ciğerimiz ve ciğerimiz yanıyor. Nefes alamıyoruz" dedi.

-Teravih namazı

Öte yandan protestocular, teravih namazını Protokol Yolu'nda kıldı.

Beklemeye devam eden protestocular zaman zaman "Emniyet zalimin önünden çekil", "Hamas'a selam, mücadeleye devam", "Gazze'ye selam, direnişe devam", "Siyonist elçilik kapatılsın", "Elçi gidecek, bayrak inecek", "Tek yol şehadet", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Hepimiz Hamas'ın askerleriyiz" sloganları atıyor ve tekbir getirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English