Son Dakika Haberler

-TÜED Genel Başkanı Ergün'den boykot çağrısı -Ergün: "Sadece İsrail değil, şiddeti uygulayan veya teşvik eden devletler hakkında ürün boykotu başta olmak üzere; kültür, sanat, spor, eğitim gibi sosyal yaşamın tüm etkinlik alanlarında ciddi bir boykot uygulanmalıdır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye Emekliler Derneği  (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, başta İsrail olmak üzere şiddet uygulayan ülkelere yönelik ürün boykotu başta olmak üzere kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında da boykot çağrısında bulundu.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 3 gencin ölümünü bahane ederek başlattığı ve soykırıma dönüştürmeye çalıştığı çirkin saldırıları kınadığını belirterek, İsrail'in saldırılarının hep kutsal aylara denk geldiğine dikkati çekti.

Yaşanan kaygı verici gelişmelerin tüm dünyayı huzursuz ettiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Belli ki sadece kınamak yetmiyor. Dünyada barışı ve huzuru korumakla görevli ciddi ve devasa kuruluşlar var. Bu kuruluşların artık bazı yaptırımlar uygulayarak harekete geçmesi gerekiyor. Gün yakınma veya kınama günü değildir artık. Gün harekete geçmek, ama onların yaptığı gibi kırarak, dökerek, can yakarak değil, güçlü yaptırımlar uygulayarak bu zulmü durdurma günüdür. İsrail devleti, uyguladığı bu çirkin politikalar ve insanlık dışı saldırılarla, aslında Yahudi cemaatini de büyük bir sıkıntıya sokmaktadır. Bizler bunun farkında olan insanlarız.

Biliyoruz ki birçok Yahudi kardeşimiz de yaşanan bu olaylardan üzüntü duymakta, İsrail politikalarını desteklememektedir. İsrail devletinin bölgede yaşattığı bu çirkinliklerin faturasını mütedeyyin Yahudi kardeşlerimize kesmek, o politikaları üreten kafaların ekmeğine yağ sürmektir. Bizler asla böyle bir yanılgı içinde olmadık ve olmayacağız. Ancak Yahudi kardeşlerimizden de ricamız, artık bu çirkinliklerin yaşanmaması için bu saldırgan politikaları üretenlere karşı durmaları ve tepkilerini göstermeleridir. Aksi takdirde sadece bölge barışı ve huzuru değil, dünya barışı bile sürekli tehdit altında olacak, insanlar huzur yüzü göremeden yaşayacaklardır."

-"Ciddi bir boykot uygulanmalı"

Ergün, sürekli gerilim, endişe, tedirginlik altında bir yaşamı ne Filistin halkının, ne de İsrail halkının hak etmediğini belirterek, "Bu yüzden 'Artık yeter' diyoruz. Bu insanların huzur içerisinde yaşamaya ihtiyaçları var. Bunun için, Türkiye'nin en büyük gönüllü sivil toplum kuruluşu olarak; bir çağrıda bulunuyoruz. Madem dünya barışını korumakla görevli kurum ve kuruluşlar, örgütler bu saldırıları önlemekte yetersiz ya da isteksizler. Öyleyse dünyanın bütün sivil toplum kuruluşları harekete geçmeli ve başta bu örgütler olmak üzere, İsrail devletine ve onun bütün temsilciliklerine ciddi uyarılarda bulunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Bütün dünya sivil toplumunun 'Barış ve Huzur Ortamı' çağrısını bu örgütlere, İsrail devletine ve Yahudi cemaatinin etkin kuruluşlarına iletmesi gerektiğini vurgulayan Ergün, açıklamasında şunları kaydetti:

"Dünya sivil toplumu artık harekete geçmeli ve tek ses olarak, ortak bir mesajla, bu şiddetin durdurulması için ciddi bir çağrıda bulunmalıdır. Ayrıca bununla da kalınmamalı, sadece İsrail değil, şiddeti uygulayan veya teşvik eden devletler hakkında ürün boykotu başta olmak üzere; kültür, sanat, spor, eğitim gibi sosyal yaşamın tüm etkinlik alanlarında ciddi bir boykot uygulanmalıdır. Çünkü hiçbir şey insanın yaşama hakkının elinden alınmasından daha önemli olamaz." 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English