Son Dakika Haberler

-Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri, Cuma namazı sonrası Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı -Namazın ardından ABD Büyükelçiliğine yürüyen Konfederasyon üyeleri, büyükelçilik önüne üzerinde Filistin bayrağı bulunan çocuk tabutları bıraktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önüne çocuk tabutu bıraktı. 

Cuma namazını Kocatepe Camisinde kılan konfederasyon üyeleri, cami çıkışında Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası, ellerinde Filistin bayrakları, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Ankara'dan Gazze'ye, direnişe bin selam", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan atan konfederasyon üyeleri,  buradan ABD Büyükelçiliğine yürüdü. 

Tunus Caddesi'nden büyükelçiliğe çıkmak isteyen gruptakiler, polisin yolu kapatması nedeniyle Ankara Sanayi Odası önünde basın açıklaması yaptı. 

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Gazze'nin "ümmetin sessizliğine ağladığını" söyledi. 

"Katil İsrail, kardeşlerimizi katlediyor" diyen Kaya, "Batı, cinayet şebekesine destek vererek büyük günaha ortak oluyor. ABD ise Filistinli anaların ağıtları gökyüzüne yükselirken utanmadan İsrail'e sahip çıkıyor, mazlum Gazze halkına sırtını dönüyor, 'katliama devam' diyor" ifadesini kullandı. 

Kaya, şunları kaydetti:

"Buradan, bu ülkenin yönetenlerine sesleniyoruz; demokrasi ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi'nden söz ediyorsanız, önce Gazze'de yaşanan dramı görün. Gazze'ye bomba yağdırma yarışına giren işgal ordusuna verdiğiniz desteği kesin. Ortadoğu'da vahşetin, fitnenin, kaosun ve darbenin temsilcisi olmaktan vazgeçin. Bir kez daha haykırıyoruz; demokrasi yalanıyla, Ortadoğu'ya yıkım getiren ABD'yi, savaş suçlarına ortak olan işbirlikçilerini, Gazze ateş altındayken işgal ordusuna yardım verenleri kınıyoruz. Batı destekli terör örgütü olarak bölgeye yerleştirilen ve Filistin halkına yönelik terör eylemleriyle sürekli toprak işgal eden siyonistleri lanetliyoruz. Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin."

Açıklamanın ardından bir grubun büyükelçilik önüne çocuk tabutlarını bırakmasına izin verildi. Sendika üyeleri dualarla tabutları bıraktı. 

Eyleme başta Mazlumder olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English